Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Wijzigingen ADSL bij XS4ALL, Planet en Het Net

Leestijd: 3 minuten

XS4ALL en Planet Internet hebben hun prijzen voor ADSL abonnementen gewijzigd. Het Net en XS4ALL hebben de downloadlimiet bij bepaalde pakketten gewijzigd.

Zoals gemeld hebben de KPN-dochters deze week nieuwe ADSL-instapabonnementen geïntroduceerd, de zogeheten ADSL Go pakketten. Deze hebben dezelfde snelheid als de huidige Lite pakketten (384/128 Kbit/s), waarvan in januari/februari de snelheid zal worden verhoogd naar 1024/320 Kbit/s .

Behalve deze snelheidsverhoging en de introductie van de nieuwe abonnementen, wijzigen ook sommige prijzen en datalimieten van bepaalde ADSL abonnementen. Voor bestaande ADSL-verbindingen worden de huidige abonnementstarieven niet verhoogd.

De kwaliteit van de ADSL lijn moet voldoende zijn om de nieuwe snelheden te behalen.  Nu kan het soms voorkomen dat dit niet het geval is. Bestaande klanten ontvangen dan van KPN een brief, waarna men kan besluiten om het abonnement om te zetten (downgraden) naar een type met een lagere snelheid. Uiteraard betaalt men na deze downgrade het lagere maandelijkse abonnementsbedrag dat bij het nieuwe abonnement hoort. 

De wijzigingen bij de drie KPN dochters zijn als volgt:*
(* Wijzigingen bij de andere providers zoals Wanadoo, Tiscali e.a. die ADSL van KPN aanbieden, zijn nog niet bekend vanwege de geheimzinnigheid  -uiteraard uit concurrentieoverwegingen- die gepaard ging met de introductie van ADSL Go en Direct ADSL!) 

XS4ALL:

 • De prijs van ADSL Lite wordt per 1 februari verhoogd naar €39,95 (was €36,95)
 • De prijs van ADSL Basic wordt per 1 februari verhoogd naar €59,95 (was €51,15)
 • De downloadlimiet van ADSL Lite wordt veranderd in Fair Use Policy (was 5 GB)

Alleen nieuwe klanten betalen de nieuwe prijzen. De tarieven voor de overige pakketten Fast, Power en Business DSL blijven overigens ongewijzigd. Voor de huidige klanten wijzigt er niets en wie vóór 1 februari ADSL Lite of Basic bestelt, profiteert wel van de snelheidsverhoging, maar betaalt nog de oude prijs!
XS4All heeft de prijzen verhoogd vanwege de snelheidsverhoging van KPN. Hierdoor moet de internetprovider extra kosten maken, die ze niet wil afwentelen op bestaande abonnees. Zij krijgen de verhoogde snelheden immers ongevraagd. Met de introductie van de 'Go' abonnementen (ADSL Start) hebben nieuwe klanten daarentegen de keuze: of meer betalen met een hogere snelheid, of minder met een lagere snelheid. Klanten die tevreden zijn over de snelheid van zijn ADSL-verbinding kunnen downgraden -teruggaan- naar een goedkoper abonnement met de oude snelheid. XS4ALL brengt hiervoor geen kosten in rekening, KPN echter wel! Wie bijvoorbeeld van ADSL Lite terug wil naar ADSL Start, moet €25,- betalen. Bovendien loopt hij hiermee de Fair Use Policy mis, omdat XS4ALL besloten heeft de huidige datalimiet van 5 GB van Lite te veranderen in een Fair Use Policy die ook geldt voor de snellere abonnementen Basic en Fast ADSL. 

Planet Internet:

 • De prijs van ADSL Comfort wordt verhoogd naar €54,95 (was €52,95)
 • De prijs van ADSL Advanced wordt verlaagd naar €79,95 (was €88,15)
 • De downloadlimiet bij ADSL Standard wordt 10 GB (was 1 GB)

Het Net:

 • Geen prijsverhogingen of prijsverlagingen bij de bestaande abonnementen
 • De downloadlimiet bij ADSL Voordeel Surfen wordt 1,5 GB (was 250 MB); snelheid blijft 384/128 Kbit/s
 • De downloadlimiet bij ADSL Surfen wordt 8 GB (was 1,5 GB) 
   

Of, wanneer en welke  ADSL-pakketten op uw adres beschikbaar zijn, kunt u controleren op de postcodecheck van Internetten.nl, waar u kunt vergelijken én bestellen. 

Gezien de grote aantallen wijkcentrales die KPN in 2004 geschikt maakt voor ADSL, kan het haast niet meer voorkomen dat u geen ADSL op uw adres kunt krijgen! Sommige uitslagen geven al de mededeling dat de centrale 'vol' zit, uitverkocht is dus als het ware... U kunt dan al wel vast bestellen om te profiteren van de huidige acties!

Geactualiseerd: dinsdag 14 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie