Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Winstmarge Microsoft op Windows 85 %

Leestijd: 1 minuut

Microsoft heeft voor het eerst onthuld hoeveel winst het maakt op zijn besturingssysteem Windows. De operationele winst in het derde kwartaal van de divisie waar Windows is ondergebracht, bedroeg 2,48 miljard dollar. Op een omzet van 2,89 miljard dollar betekent dat een winstmarge van 85 procent.
Microsoft heeft de bekendmaking gedaan onder druk van de SEC, de Amerikaanse beurstoezichthouder. De Britse zakenkrant Financial Times publiceerde de cijfers gisteren.

De winstmarge is veel groter dan deskundigen tot nu toe hadden aangenomen. Een zo grote winstmarge is alleen mogelijk bij een absolute monopoliepositie. Voor zijn machtsmisbruik is het concern in 2000 al veroordeeld. Een daaruit voortvloeiende regeling tussen het ministerie van Justitie, negen Amerikaanse staten en het concern viel niet bij iedereen in goede aarde. De meeste branchegenoten en een aantal andere deelstaten vonden de afspraken te slap.

De gedetailleerde winstcijfers van Microsoft tonen ook dat Windows het enige winstgevende onderdeel is. Alle andere divisies lijden verlies. Zo verloor het bedrijf met de spelcomputer Xbox 177 miljoen dollar op een omzet van 505 miljoen dollar. MSN, waarmee Microsoft zijn klanten het internet op laat gaan, leidde bijna 100 miljoen dollar verlies.
Geactualiseerd: maandag 18 november 2002
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.