Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

WK zware beproeving voor NOS

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Op 14 juni speelt het Nederlands Elftal tijdens het WK de eerste wedstrijd tegen Denemarken. De uitzending begint om 13.30 uur, een tijdstip waarop veel Nederlanders op hun werk zijn. Velen zullen de live stream van de NOS van deze wedstrijd via hun computer willen bekijken. Er wordt alles aan gedaan om dit mogelijk te maken, maar de kans dat iedereen probleemloos kan meekijken is klein.

Circa 1,2 mbps per stream
Verharen van de NPO in Broadcast magazine nieuws: "De NOS wil de wedstrijden in goede kwaliteit streamen. Voor het snelle voetbal betekent dit dat we tussen de 1 en 1,5 mbps per stream gaan zitten. Daarmee kunnen tussen de 100.000 en 120.000 mensen gelijktijdig meekijken. Want ook de radiostreams etc. moeten blijven werken. Voor hele populaire wedstrijden kunnen we de kwaliteit beperken tot 1 mbps zodat het maximale aantal mensen kan kijken. Dat gaan we doen tijdens Nederland - Denemarken op 14 juni. 

Virtuele stadion vol
Nieuw is dat op de NOS WK website wordt aangegeven hoeveel capaciteit er nog is. En als het op een netwerk van een ISP te druk wordt zal daar eerder worden aangegeven dat het virtuele stadion vol is. Dat heeft de voorkeur boven het nog meer terugbrengen van de kwaliteit van de stream."

Geen live WK-beelden op mobiele telefoon
Roeland Stekelenburg, hoofd nieuwe media NOS, meldde dinsdagochtend op Radio 1 en Twitter dat er geen overeenstemming is bereikt met de FIFA over de distributie van de live WK-beelden op mobiele telefoons. "We hebben wel een mobiele website, met alle standen en tussenstanden realtime. Het WK begint nu echt te leven: de vier best bekeken video's op NOS.nl waren gisteren WK-gerelateerd."
 

Geactualiseerd: donderdag 25 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.