Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Woensdag kort geding Consumentenbond-Casema

Leestijd: 2 minuten

Woensdagmorgen dient het kort geding bij de rechtbank in Den Haag, waarbij de Consumentenbond kabelbedrijf Casema aanklaagt wegens haar weigering om een misleidende advertentie groot recht te zetten.

Het gaat om de paginagrote advertentie van 15 juni in de Volkskrant, het Algemeen Dagblad en de Telegraaf, waarin Chello (van UPC), @Home (van Essent) en Wanadoo (van Casema) gezamenlijk de snelheid van hun internetdiensten via de kabel presenteerden. In een vergelijking met aanbieders van ADSL wilden zij duidelijk maken dat internet via de kabel aanzienlijk sneller is dan internet via de telefoon. Zij baseerden zich daarbij op meetresultaten van het tijdschrift PC Magazine.

De drie bedrijven gaven in de advertentie aan dat zij gemiddeld een snelheid behalen tot 180 kb/s. Volgens de Bond haalt Casema deze snelheid bij lange na niet. Wanadoo Basic behaalt slechts een snelheid van 10 kb/s en Wanadoo Premium 60 kb/s.
De Consumentenbond vond de advertentie daarom misleidend en heeft Casema gesommeerd te rectificeren. In een brief heeft Casema aangegeven niet bereid te zijn om in te gaan op die eis.
De bedoeling van de advertentie met snelheidsvergelijking was volgens Casema om het algemene beeld van de verhouding tussen internet via de tv-kabel en ADSL recht te zetten. Om een paginagrote rectificatie te plaatsen vindt de kabelaar buiten proporties. Wel is het bedrijf bereid om nieuwe abonnees die op de advertentie reageerden en die zich misleid voelen tegemoet te komen.

Na bekendmaking van de uitspraak zal deze op Internetten.nl worden gepubliceerd.

bron: ANP.

Geactualiseerd: donderdag 25 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.