Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Woensdrecht werft ADSL-abonnees voor KPN

Leestijd: 2 minuten

De gemeente Woensdrecht gaat ADSL-abonnees werven voor KPN. Woensdrecht heeft daartoe 30 januari een intentieovereenkomst met KPN getekend, zo bericht het ANP.

Als de gemeente erin slaagt voor 10 maart tenminste 825 potentiële abonnees te vinden, zal KPN de centrales aanpassen voor ADSL in de kleinere dorpen van de gemeente. In de gemeente Woensdrecht is snel internet via ADSL nu alleen mogelijk in de kernen Hoogerheide en Woensdrecht.

Aanpassing van de centrales voor de kleine kernen Huijbergen, Putte en Ossendrecht is volgens KPN vooralsnog niet rendabel. Komen er echter in één klap 825 abonnees bij, dan zou het financiële plaatje er ineens anders uitzien.

Krijgt de gemeente 975 aanmeldingen of meer, dan heeft KPN zich verplicht alle aanpassingskosten voor haar rekening te nemen. Blijken er toch minder mensen in breedband-internet geïnteresseerd te zijn, dan betaalt de gemeente Woensdrecht voor iedere klant die men tekort komt 400 euro, met een maximum van 90.000 euro.

De gemeente verwacht echter dat het vereiste aantal aansluitingen ruimschoots wordt gehaald, waardoor het financiële risico nihil is. Volgens ir. M. Boerema van KPN heeft het telecombedrijf nog niet eerder een dergelijke overeenkomst met een gemeente afgesloten. Blijkt het een succes dan is het volgens Boerema niet uitgesloten dat KPN op soortgelijke wijze ook met andere gemeenten in zee gaat.

Deze laatste uitlating kan een uitdaging zijn voor iedereen die in een onrendabel ADSL-gebied woont, om in contact te treden met de desbetreffende gemeente. Zoals bekend verondersteld zijn de mogelijkheden niet beperkt tot KPN, maar zijn de andere ADSL-aanbieders zoals BBned, BaByXL of Versatel misschien ook geïnteresseerd in dergelijke overeenkomsten!

Geactualiseerd: vrijdag 31 januari 2003
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.