Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

XS4ALL in hoger beroep tegen spamzaak

Leestijd: 2 minuten

Internetprovider XS4ALL gaat een eerdere uitspraak van het gerechtshof in Amsterdam over het versturen van spam aanvechten bij de Hoge Raad.
Het hof bepaalde in juli dat het versturen van grote hoeveelheden ongevraagde commerciële mededelingen mag. Als ze voor overlast zorgen, kan tegen de verstuurders van deze spam wel vervolging ingesteld.

De zaak speelde tussen XS4ALL en het Amstelveense bedrijf AbFab dat de spam verstuurt die de provider allemaal moet verwerken. XS4ALL vindt de reclameboodschappen een ontoelaatbaar randverschijnsel van internet dat zowel bij klanten als bij het bedrijf voor ergernis zorgt. AbFab zegt volgens de regels van de branche te werken.

XS4ALL heeft besloten om zich niet neer te leggen bij het spam-arrest van het Gerechtshof Amsterdam en heeft beroep in cassatie ingesteld bij de Hoge Raad. De zittingsdatum wordt op z'n vroegst over 4 weken bepaald en valt naar alle waarschijnlijkheid niet meer in 2002 te verwachten.

XS4ALL voert 3 juridische argumenten aan, waarom de Hoge Raad het arrest zou moeten vernietigen. Het eerste bezwaar is gebaseerd op de in de ogen van XS4ALL onterechte afwijzing van het recht op privacy van de vier klanten, en meer in het algemeen, van alle ontvangers van ongevraagde elektronische reclame-boodschappen. Het tweede bezwaar richt zich op de uitleg van de Wet Bescherming Persoonsgegevens, die het bijelkaar graaien en verwerken van e-mail adressen niet zou verbieden volgens het Gerechtshof, zolang er 'met mate' gebruik van wordt gemaakt. Tenslotte beroept XS4ALL zich op haar eigendom van het netwerk om de gebruiksvoorwaarden te mogen bepalen.

bron: nieuwsbrief XS4ALL
Geactualiseerd: maandag 16 september 2002
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie