Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

XS4ALL start proef tv kijken via (A)DSL

Leestijd: 2 minuten

XS4ALL en de stichting DSL tv starten weer met een proef voor het kijken naar televisie via (A)DSL. In tegenstelling tot de twee eerdere proeven moeten XS4ALL abonnees deze keer betalen.

Voor  € 3,95 of € 7,95  is het mogelijk om via een XS4ALL ADSL-aansluiting 9 buitenlandse televisiezenders -waaronder financiële en erotiek kanalen- te ontvangen. Op termijn zal het zenderaanbod worden uitgebreid. Abonnees kunnen via een preview op dsltv.nl een indruk van de uitzendingen van de tv-kanalen krijgen. Ook is hierdoor te zien welke beeldkwaliteit men kan verwachten. Degenen die een ADSL Start abonnement hebben, kunnen vanwege te geringe bandbreedte niet meedoen aan de proef. Lite, Basic en Fast gebruikers daarentegen wel.

Na afloop van deze laatste proef van een half jaar wordt besloten of DSL tv wordt geïntroduceerd als standaard dienst. Uit de eerdere proeven bleek dat de belangstelling voor televisie via DSL blijvend groot is: in 2002 werd DSL tv op meer dan 68.000 DSL aansluitingen bekeken, in 2003 overtrof dit aantal de 170.000 aansluitingen, zo laat de internetprovider weten. 

Sinds de laatste proef zijn de mogelijkheden voor het kijken naar televisie via DSL aanzienlijk vergroot: de bandbreedte van veel DSL aansluitingen is meer dan verdubbeld en het is eenvoudig om de televisie aan te sluiten op de PC.

Deze ontwikkelingen vormen de aanleiding tot het doen van een laatste proef waarin samen met de in de stichting DSL tv deelnemende televisiekanalen wordt onderzocht of er belangstelling bestaat voor het betaald kijken naar televisie via ADSL. De stichting DSL tv is in dit samenwerkingsverband verantwoordelijk voor het beheer van de uitzendrechten, XS4ALL zorgt voor de doorgifte van het signaal en facturatie van kijkers.

Klik hier voor meer informatie over de XS4ALL abonnementen Start, Lite, Basic en Fast. Indien ADSL van XS4ALL op uw adres beschikbaar is, kunt u zich online aanmelden en profiteren van de huidige veiligheidsactie.

Geactualiseerd: vrijdag 8 april 2005
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.