Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

XS4ALL: Vista is veiliger dan XP

Leestijd: 2 minuten

XS4ALL vindt dat de Consumentenbond niet zo slim bezig is met betrekking tot het advies om Windows Vista te boycotten. De internetprovider bericht hierover in haar opinieweblog, dat tot nu toe tientallen reacties opleverde. 

"Vista is op een aantal punten veel veiliger dan XP en de bond hield zelf in juli nog een pleidooi voor veiligheid op internet. Veel onveiligheden op internet (virussen, trojans, etc) hebben direct te maken met zwakke plekken in Windows XP, die in Vista zijn opgelost," zo stelt XS4ALL.

De Bond zegt dat Vista vooral voor onervaren gebruikers af te raden is. Veel problemen in Vista worden veroorzaakt door conflicten van drivers, die door onervaren computergebruikers moeilijk zijn op te lossen. De driverproblemen ontstaan volgens XS4ALL doordat nog niet voor alle hardware (printers, scanners, CD-branders) aansturingssoftware bestaat die werkt op een Vista-computer.

"Maar juist die onervaren gebruikers zijn het meest gebaat bij de veiligheidsverbeteringen van Vista omdat de nieuwe versie van Windows op een aantal punten fundamenteel anders is dan zijn voorganger, waardoor minder veiligheidsrisico's kunnen ontstaan. De bond zou daarom beter druk kunnen uitoefenen op drivermakers, om ervoor te zorgen dat alle hardware probleemloos samenwerkt met Vista, in plaats van oude software te promoten," aldus XS4ALL.

Meer informatie en online aanmelden voor: XS4ALL ADSL en Bellen

Geactualiseerd: donderdag 18 oktober 2007
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.