Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

XS4ALL, Wanadoo en Planet beste e-mailproviders

Leestijd: 2 minuten

XS4ALL is de beste provider met verwerking van e-mail, gevolgd door Wanadoo en Planet Internet. Dat stelt onderzoeksbureau iPing na het versturen van 2,5 miljoen berichten. De provider die in 2005 het slechtst heeft gepresteerd is Raketnet.

iPing heeft geautomatiseerd mail verstuurd en opgehaald bij 19 grote Nederlandse providers. Er is zo onder meer geregistreerd wanneer er storingen zijn (mail kan niet verstuurd en/of ontvangen worden), hoe snel mail wordt afgeleverd in de juiste mailbox en of ook daadwerkelijk alle e-mails aankomen. De providers in het onderzoek zijn: @Home, 12Move, Caiway, Casema, Chello, Demon, Easynet, Euronet, Freeler, hcc!net, Het Net, InterNLNet, Planet Internet, Raketnet, Solcon, Tiscali, Versatel, Wanadoo en XS4ALL.

Enkele opvallende resultaten uit het onderzoek:

  • ongeveer 1 op de 50 e-mails werd niet tijdig afgeleverd in de mailbox van bestemming d.w.z. dat deze niet binnen 90 seconden na het verzenden was afgeleverd.
  • bij alle providers zijn vertragingen geconstateerd, oplopend tot meerdere dagen.
  • van de vertraagde mails was de gemiddelde vertraging ruim vijf en half uur.
  • ongeveer 30 procent van de vertraagde mails had een vertraging van meer dan een uur, ruim  13 procent van de vertraagde mails had zelfs een vertraging van meer dan een dag.
  • in de meetperiode zijn in totaal 622 mails zoekgeraakt (wel verstuurd, nooit ontvangen).

Onderzoeker Kyrill Poelmans van iPing vindt het aantal kwijtgeraakte berichten wel hoog. Ook vielen de vertragingen tegen qua percentage. Volgens Poelmans hangen deze meestal samen met storingen die optreden met virusuitbraken of grote spamaanvallen, waardoor mailservers overbelast raken.

Geactualiseerd: woensdag 18 januari 2006
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie