Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal

Youfone aangesloten bij de overstapservice

door Els Werkman

Logo YoufoneTelecompartij Youfone heeft zich nu ook aangesloten bij de overstapservice. Door het gebruik van deze service hoef jij zelf niet het abonnement bij jouw huidige provider op te zeggen. De nieuwe aanbieder zegt je abonnement namens jou op. En hij regelt verder de overstap.  Zodoende is overstappen heel makkelijk.

Overstapservice - gemak dient de mens

Youfone is één van de laatste grotere internetaanbieders die deze service nog niet aanbood.  Vanaf 1 februari 2021 kunnen alle klanten hier dus wel gebruik van maken.  Grootste voordeel is dat jij als overstapper nog maar met één partij te maken hebt. Je meldt je aan bij een nieuwe telecomprovider en die stemt de overstap dan af met jouw huidige aanbieder. En dat is inclusief het opzeggen van het contract. Youfone was samen met Cheapconnect, Jonaz en Solcon één van de laatsten zonder overstapservice. Dit was velen een doorn in het oog. Je moest namelijk het oude contract zelf opzeggen. Maar dat kan eigenlijk pas als je weet wanneer de nieuwe aanbieder gaat leveren. Hierdoor kan bij geïnteresseerde overstappers stress ontstaan. En dat is dan nu niet meer nodig bij een overstap naar Youfone.

Wie zit achter de overstapservice?Logo Vereniging COIN

Achter de overstapservice zit een vereniging van samenwerkende telecombedrijven, COIN genaamd. In de achterliggende database wordt het telefoon-nummerbestand van Nederland beheerd. Deze partij zorgt er voor dat eindgebruikers en telecompartijen beiden goed geholpen worden. Sinds 1999 zorgt COIN er voor dat overstappen vergemakkelijkt wordt. Het nummerbehoud-proces is hier een mooi voorbeeld van. Bij elke overstap waar een telefoonnummer bij komt kijken, wordt er voor gezorgd dat jij niets van de overgang merkt. En dat voor 2 miljoen overstappers per jaar.

E-mail toegang na een overstap

Verder zorgt COIN  er voor dat je nog 6 maanden na een overstap kosteloos toegang hebt tot je oude e-mailadres(sen). Dit wordt je aangeboden in de vorm van e-mail toegang of het doorsturen van je e-mail naar een ander e-mailadres. Op deze lijst vind je de providers die deze faciliteit bieden.

Gepubliceerd: woensdag 3 februari 2021

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Els is als sitemanager telecom verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Els is telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat Els bij de Bencom Group in dienst kwam heeft ze van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor is Els inmiddels 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie