Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Ziggo begint gratis sportzender

door Jeanet Woldring

Ziggo komt samen met Sport 1 met een gratis sportzender voor eigen abonnees. Het AD meldt dat Ziggo Sport nog eind dit jaar beschikbaar is voor alle ruim 4 miljoen klanten, zonder verhoging van het abonnementsgeld.

Ziggo Sport zal  onder meer de Champions League*, Spaans voetbal, de EK-kwalificatiewedstrijden, golf en Formule 1 uitzenden. De deal is mogelijk doordat Ziggo en Sport1 sinds april 2015 onder hetzelfde moederbedrijf Liberty Global vallen. Het AD spreekt van 'een enorme slag' in de strijd van Ziggo tegen concurrent KPN.

Een belangrijk gezicht van Ziggo Sport moet Jack van Gelder worden. Die maakte onlangs zijn overgang van de NOS naar Sport1 bekend.

Voor niet Ziggo-klanten blijft Sport 1 in de vorm van een decoderzender beschikbaar. De komst van Ziggo Sport betekent dus niet het einde van de decoderzenders die onder Sport1 vallen.

 * Update: SBS laat weten dat er geen sprake van is dat Ziggo Sport ook wedstrijden van de Champions League gaat uitzenden. Voor het open net heeft SBS6 de rechten op het uitzenden van de Champions League.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie