Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Ziggo blokkeert alternatieve SMTP-servers op poort 25

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Kabelbedrijf Ziggo is bezig met het blokkeren van poort 25 voor uitgaande SMTP verbindingen. Dit meldt Tweakers.net.

SMTP
SMTP is het protocol waarmee e-mail wordt verstuurd.  Woordvoerder Gradus Vos van Ziggo bevestigt dat het niet meer mogelijk is om mail te versturen via een alternatieve SMTP-server dan die van Ziggo, tenzij een andere poort wordt gebruikt. Zo bieden sommige mailservers aan om een beveiligde SMTP-verbinding op te zetten via poort 465.

VPN-verbinding
Volgens Vos is de groep die een eigen SMTP-server gebruikt niet erg groot. Hij adviseert abonnees die toch een eigen mailserver willen gebruiken om een VPN-verbinding op te zetten. "Het alternatief is dat er via onze verbindingen bakken met spam worden verzonden en wij op allerlei blacklists komen te staan", aldus Vos. Poort 25 wordt vaker geblokkeerd om te voorkomen dat gebruikers spamberichten versturen, bijvoorbeeld omdat ze onderdeel van een botnet zijn.

Achtergrondinformatie
Eén van de beperkingen van het originele SMTP is dat er geen betrouwbare mogelijkheid is om na te gaan of de zender echt is wie hij beweert te zijn. Deze beperking wordt uitgebuit bij het versturen van spam, waarbij een fictieve afzender bij een e-mail kan worden opgegeven. Om spam te voorkomen blokkeren sommige providers poort 25 (de SMTP-serverpoort) voor klanten. SMTP grondig veranderen of vervangen door een compleet nieuw protocol wordt niet mogelijk geacht omdat het zo veelvuldig verspreid en geïmplementeerd is (bron: Wikipedia).


 

Geactualiseerd: maandag 7 maart 2011

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.