Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Ziggo en UPC vragen ruim 13 en 14 euro voor doorgeven signaal

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Ziggo wil concurrenten die gebruik willen maken van zijn kabelnetwerk, daarvoor ruim 13 euro per maand in rekening brengen. UPC komt uit op ruim 14 euro. Consumenten betalen nu circa 17 euro per maand voor een standaard kabeltv-abonnement.

Televisienetwerk open voor concurrenten
Begin dit jaar kregen Ziggo en UPC te horen dat zij hun analoge televisienetwerk moeten openstellen voor concurrenten, zoals eerder al gebeurde met het telefonienet van KPN. Toezichthouder Opta en de Europese Commissie hopen zo lagere prijzen en meer keuze voor consumenten af te dwingen. Momenteel is rond de 85% van de Nederlandse televisiemarkt in handen van Ziggo en UPC.

Morgen zullen de tariefvoorstellen door de Opta en betrokken partijen worden besproken. In oktober neemt de Opta een conceptbesluit over de tarieven, waartegen men nog in beroep kan gaan.

Meer keuze via de tv kabel 
Eind dit jaar zal waarschijnlijk een definitief besluit genomen worden, waardoor de kabelmarkt wordt opgengebroken. Dan ontstaat bij de tv-kabel een soortgelijke situatie als bij de telefoonkabel van KPN, die ook moet toestaan dat een concurrent als Tele2 gebruikmaakt van zijn netwerk.

Nieuwe toetreders kabelnetwerk
Tele2 en YouCa hebben al aangegeven graag de kabel op te willen. Daarnaast zijn ook Scarlet en Online bij de zogeheten Industry Group-bijeenkomsten aangeschoven.
 

Geactualiseerd: dinsdag 14 juli 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.