Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

`Ziggo helpt schotelontvangst populairder te worden`

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

De huidige ontwikkelingen bij Ziggo maakt de vraag naar satellietontvangstapparatuur groter worden. Het verdwijnen van diverse Duitse televisiezenders in bepaalde regio's waar Ziggo kabeltelevisie levert lijkt de oorzaak. Deze conclusie trekt TotaalTV.

'Het gaat dan hoofdzakelijk over het verdwijnen van de Duitse televisiekanalen ARD, ZDF, NDR en WDR uit het analoge zenderaanbod van Ziggo. Deze zenders blijven bij Ziggo overigens wel digitaal beschikbaar. Toch zien veel televisiekijkers het voordeel van satellietontvangst in. Naast de genoemde Duitse kanalen die in bepaalde regio's bij Ziggo uit het analoge zenderaanbod verdwijnen zijn via de schotelantenne ook alle andere Duitse publieke televisiekanalen zonder enige vorm van abonnement te bekijken.' 

Volgens TotaalTV is vooral in provincies aan de oostgrens van Nederland de vraag naar satellietontvangstapparatuur groter dan normaal. 'Wie investeert in satellietapparatuur kan natuurlijk ook kiezen om de Nederlandse zenders via de schotel te ontvangen. In dat geval is wel een abonnement bij de enige Nederlandse satelliettelevisieaanbieder CanalDigitaal nodig.'

Het bewijst maar weer hoe belangrijk het is dat consumenten kunnen kiezen uit verschillende infrastructuren, stelt Bill Wijdeveld, directeur van ASTRA Benelux. "Satellietontvangst staat voor kwaliteit en keuzevrijheid tegen een zeer betaalbare prijs. Naast het enorme aanbod aan gratis Duitse zenders, biedt de ASTRA-satelliet honderden andere gratis televisie- en radiokanalen in uiteenlopende genres en talen. Digitaal, maar ook steeds meer in HD-kwaliteit. In dat opzicht blijft satellietontvangst uniek," zo promoot Wijdeveld deze vorm van tv kijken.

Uit zowel positieve als negatieve reacties op het TotaalTV bericht blijkt dat er meer alternatieven zijn.  Zo schrijft iemand uit Enschede dat hij met een DVB-T* ontvanger van 30 euro en een buitenantenne van 15 euro meer dan 24 Duitse zenders gratis uit de lucht pakt. 'En NL1,2,3, RTV Oost en omroep Gelderland en 9 publieke radiozenders.'

Meer info en online aanmelden voor: CanalDigitaal of Ziggo

*DVB-T: Digital Video Broadcast via de ether (Terrestrial). Digitenne van KPN biedt digitale televisie via de ether. Het aanbod is bijna overal in Nederland beschikbaar. Via Digitelevisie.nl kunt u een postcodecheck uitvoeren om na te gaan of u het signaal kunt ontvangen.

Geactualiseerd: vrijdag 15 juli 2011

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.