Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Ziggo Interactieve CI+ Module: geen aparte ontvanger meer nodig

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Heb je liever géén extra kastje en een zoveelste afstandsbediening, maar wil je wél profiteren van alle voordelen van televisie van Ziggo? Dan is de Interactieve CI+ Module misschien een uitkomst. Voorwaarde is dat je een nieuwe, door Ziggo gecertificeerde televisie bezit.

Interactieve tv rechtstreeks via de televisie

Als eerste Nederlandse kabelaanbieder heeft Ziggo deze zomer een CI+ module op de markt gebracht waarmee interactieve tv mogelijk is rechtstreeks via de televisie. De interactieve module, inclusief smartcard, kost 89 euro en is onder meer te koop via de website van Ziggo.

Vanaf dit najaar mogelijk (*update)

Vanaf dit najaar* wordt het mogelijk om daadwerkelijk gebruik te maken van interactieve diensten zoals TV Gemist en Films en Series On Demand met een Interactieve CI+ module. Deze optie wordt dan automatisch beschikbaar gemaakt via een software-update.

Nieuwe televisies van LG, Samsung en Philips

De nieuwe module is alleen bruikbaar in door Ziggo gecertificeerde nieuwe modellen televisies die van internettoegang voorzien zijn. Het gaat dan om modellen uit 2013. De gecertificeerde televisies zijn herkenbaar aan een speciale sticker. Uit een lijst van toestellen die Ziggo openbaar heeft gemaakt, blijkt dat het vooralsnog alleen om televisies gaat van de fabrikanten LG, Samsung en Philips. Ziggo laat echter weten dat er in de directe toekomst meer internettelevisies gecertificeerd worden.

*Update 5-11-2013: Ziggo heeft zojuist bekendgemaakt dat klanten met een vernieuwde CI+ Module (vanaf versie 1.3) én een daarvoor door Ziggo gecertificeerde televisie vanaf morgen 6 november gebruik kunnen maken van interactieve diensten. 

Geactualiseerd: dinsdag 5 november 2013

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.