Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Ziggo introduceert nieuwe abonnementen na UPC-fusie

door Jeanet Woldring Leestijd: 4 minuten

De fusie tussen Ziggo en UPC is een feit. Vanaf 13 april zijn UPC en Ziggo samen één en gaan ze verder onder de naam Ziggo. De kabelaar introduceert nieuwe alles-in-1 abonnementen die in de meeste gevallen een stukje duurder zijn geworden. Voor oude klanten verandert er vooralsnog niets, zij kunnen wel overstappen naar de nieuwe abonnementen. Wat zijn de veranderingen?

Connect & Play

Alle abonnementen zijn omgetoverd en hebben een nieuwe naam gekregen. De Alles-in-1 en Internet + TV abonnementen heten vanaf heden Connect & Play, met een onderverdeling in Start, Complete en Max.

Connect & Play Start

Het nieuwe Alles-in-1 instapabonnement heet nu Connect & Play Start en kost 45,95 per maand.  Het bevat internet met een snelheid van 40/4 Mbps, vaste telefonie en digitale tv met 60 tv-zenders waarvan 27 in HD-kwaliteit. Verder krijg je toegang tot TV Gemist, waarmee je (gratis en betaald) tot 7 dagen programma’s kunt terugkijken. 

Een nieuwe dienst is de Horizon Go-app, onderdeel van Horizon TV. Daarmee kan via een tablet of mobiel naar televisie worden gekeken, zowel thuis als onderweg. De Horizon Go-App zit bij alle drie abonnementen.

Dit abonnement was voorheen bij Ziggo het Alles-in-1 Basis pakket (30 Mbps) en had dezelfde prijs. Bij UPC heette dit pakket ook Alles-in-1 Basis en koste 45 euro per maand met een internetsnelheid van 50 Mbps.

Connect & Play Complete

Connect & Play Complete kost 59,95 euro per maand en biedt een internetsnelheid van 120/12 Mbps.  Je ontvangt hierbij een Interactieve Horizon Mediabox waarmee je programma’s kunt opnemen en pauzeren. Het pakket bevat 60 tv-zenders waarvan 27 in HD. Daarnaast toegang tot MyPrime, een dienst waarmee ruim 1000 films en series zijn te bekijken. Verder is er de nieuwe dienst Replay TV. Dit is vergelijkbaar met Begin Gemist van KPN. Met Replay TV kijk je programma’s gemakkelijk terug, dit kan tot 7 dagen in het verleden.

Dit abonnement was bij Ziggo voorheen het Alles-in-1 Plus pakket waarvoor 55,95 euro per maand gevraagd werd. UPC had het Alles-in-1 Power abonnement voor 56 euro per maand.

Connect & Play Max

Tenslotte is er het Max-abonnement. Deze is gelijk aan Complete, maar biedt internet met snelheden van 200 Mbps download- en 20 Mbps upload. Dit abonnement kost 73,95 euro per maand. Je ontvangt hierbij ook de Horizon Mediabox en kijkt naar 115 tv-zenders waarvan 38 in HD. Ook bij dit pakket kun je gebruik maken van de extra opties MyPrime en Replay TV.

Het Max-abonnement was bij Ziggo voorheen het Alles-in-1 Extra pakket met maandelijkse kosten van 65,95 euro. Bij UPC heette dit het Alles-in-1 Power Extra pakket voor 71 euro per maand.

Internet + TV

De kenmerken van de Internet + TV abonnementen zijn gelijk aan de Alles-in-1 pakketten alleen bevatten ze geen telefonie. Qua prijs zit er geen groot verschil tussen de pakketten. In het verleden leverde het nog weleens een flinke besparing, maar dit blijkt bij Ziggo niet meer het geval. Het verschil tussen Alles-in-1 en TV + Internet is 1,45 euro per maand. Connect & Play Start kost 44,50 euro per maand. Voor het Connect & Play Complete pakket betaal je 58,50 euro per maand en het Max-abonnement kost 72,50 euro.

Horizon TV

Het Horizon product was een onderdeel van UPC, maar is nu dus ook verkrijgbaar bij Ziggo. Programma opnemen kan tot wel vier tegelijk, zelfs op afstand via je smartphone, tablet of computer. Met de tv-app die geschikt is voor Apple en Android bekijk je in en om het huis televisie. Daarnaast kan elk programma gepauzeerd en teruggespoeld worden terwijl je kijkt. Nieuwe en bestaande Ziggo-klanten die voor bruikleen van de Horizon mediabox kiezen, hoeven de decoder niet zelf aan te sluiten. Deze wordt gratis door een monteur geïnstalleerd.

Uit het assortiment

Ziggo is gestopt met een aantal bestaande diensten. Zo worden er geen nieuwsgroepen meer aangeboden voor nieuwe internetklanten. Volgens de kabelaar werd er te weinig gebruik van gemaakt. Bekijk het overzicht van diensten waarmee Ziggo gestopt is.

Zakelijk

De kabelaar heeft ook het zakelijke deel veranderd. Er is nu een abonnement verkrijgbaar, genaamd Internet Prop Plus, met een downloadsnelheid van 500 Mbps en een uploadsnelheid van 40 Mbps. Deze kost maandelijks 119 euro. De zakelijke abonnementen worden gratis geïnstalleerd door een monteur en de klantenservice is 24/7 bereikbaar.

Wifi Hotspots

Inmiddels worden ook de Wifi-Hotspots van de twee kabelaars samengevoegd, waardoor abonnees van Ziggo en het voormalige UPC van meer dan 2 miljoen hotspots gebruik moeten kunnen maken.

Geactualiseerd: woensdag 12 juli 2023

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.