Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Ziggo klaar voor 3D uitzendingen

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Op een door Ziggo georganiseerde persconferentie werd gisteren de volgende stap in digitale tv aangekondigd. Ziggo gaf aan klaar te zijn voor uitzendingen in 3D en wil hier dit jaar nog mee starten. Het kabelbedrijf liet daarnaast weten het WK voetbal in Zuid-Afrika in 3D te willen uitzenden.

Hiervoor zullen ze wel eerst de uitzendrechten moeten weten te bemachtigen. Mocht Ziggo de rechten krijgen, dan is de verwachting dat de uitzendingen van het WK voetbal waarschijnlijk eerst in een gecontroleerde omgeving, zoals cafés, aan het publiek getoond zullen worden.

Een concrete lanceringsdatum voor de eerste 3D uitzending is nog niet genoemd. Het plan is dat de 3D uitzendingen zowel via de normale als via de 'Video on Demand' kanalen aangeboden gaan worden.

Nu Ziggo heeft aangegeven klaar te zijn voor uitzendingen in 3D rijst de vraag of de consument hier wel klaar voor is. Voor het bekijken van 3D uitzendingen is, naast een zogenaamde shutter-bril á € 80,-, in ieder geval een 3D televisie nodig. De goedkoopste zal ongeveer € 1800,- gaan kosten. Afgezien van deze forse prijs is het maar de vraag of de consument die, waarschijnlijk nog niet eens zo heel lang geleden, een HD televisie heeft aangeschaft, deze nu al gaat vervangen. Vanaf deze week zijn de eerste 3D televisies in Nederland te koop. De NOS heeft er een aantal uitgetest.
 

Geactualiseerd: donderdag 25 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.