Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Ziggo lanceert ‘Kijk met Twitter’ dienst voor Horizon

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Kijk-met-Twitter-app3.jpgZiggo heeft vandaag de ‘Kijk met Twitter’ app gelanceerd. Met de app kunnen kijkers de 10 meest ‘trending’ live programma’s volgen met in hetzelfde scherm de actuele Tweets over dat programma. Volgens Ziggo willen steeds meer kijkers actief over hun favoriete programma’s communiceren en ook zien wat andere kijkers er over zeggen. De app is samen met Twitter ontwikkeld en beschikbaar voor mensen met een Horizon Mediabox. 

Rijkere kijkervaring

Ziggo wil klanten een steeds rijkere kijkervaring bieden. "Met deze dienst kunnen zij terwijl zij naar hun favoriete programma kijken, actief deelnemen aan de discussie rondom dat programma omdat zowel het programma als de berichten in één oogopslag te volgen zijn.  Dat verhoogt volgens mij het plezier van het kijken enorm.”, zegt Peter Dörr, commercieel directeur van Ziggo. Dörr zegt verder dat er naast de huidige 82 apps binnenkort nog meer nieuwe apps voor de Horizon beschikbaar komen.

Brenda O'Connell, directeur Business Development EMEA van Twitter stelt: "Door deze samenwerking met Ziggo zijn Nederlandse kijkers nu voor het eerst in staat om direct op het TV-scherm contact te maken met mede-fans en tv-sterren. 'Kijk met Twitter' koppelt de meest relevante conversaties aan hun TV-dienst en toont welke programma's trending zijn. Zo gidst de dienst kijkers als het ware naar de shows die op dat moment het meest worden besproken."

Bijna alle openbare tweets gaan over TV-programma’s

Volgens de provider gaat het grootste gedeelte van de openbare tweets op Twitter over TV-programma’s. Veel mensen zouden Twitter gebruiken tijdens het TV-kijken. Niet eens altijd om er zelf over te praten, maar ook om te lezen wat anderen aan opmerkingen hebben over een programma of de mensen in het programma. Voor die groep mensen wil Ziggo het gemakkelijker maken, door beide feeds bij elkaar te brengen op 1 scherm. 

De app is te vinden in het Mijn Media menu van de Horizon Mediabox onder ‘Apps’.

Geactualiseerd: dinsdag 15 maart 2016

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.