Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Ziggo verhoogt internetsnelheid met 25 procent

door Marit Veldkamp Leestijd: 2 minuten

ziggo.gifVodafoneZiggo verhoogt in april de internetsnelheden van de Start-, Compleet- en Max-pakketten voor huidige klanten met 25 procent. Het goedkoopste pakket gaat van 40 naar 50 Mbps download, het duurste van 400 naar 500 Mbps. Ook de uploadsnelheden van Start en Complete gaan met een kwart omhoog. De kabelaar heeft geen prijsverhogingen bekendgemaakt, maar de snelheidsverhoging heeft geen impact op de huidige abonnementstarieven.

Downloadsnelheid 500 Mbps

ziggo-500mbps.PNGConsumenten kunnen voor het eerst een abonnement krijgen met een downloadsnelheid van 500 Mbps. Bedrijven konden dat al langer via Ziggo, maar ook die krijgen een snelheidsverhoging; van 500 naar 600 Mbps voor het duurste pakket. Ziggo claimt dat in totaal 2,4 miljoen klanten de snelheidsverhoging krijgen. Dit zijn dus degenen die een alles-in-1 pakket hebben. De kabelaar heeft ruim 3 miljoen klanten die internet afnemen.

Internetsnelheden vanaf half april (download/upload in Mbps)

Ziggo pakket Consumenten Prijs Consumenten Zakelijk Prijs
(excl btw)
Zakelijk
 Download/upload  Oud  Nieuw  Oud  Nieuw
 Start  40/4  € 49,50  50/5  60/10  € 46,50  60/10
 Complete  200/20  € 64,50   250/25  250/40  € 54,00  300/40
 Max  400/40  € 84,50  500/40  500/50  € 72,50  600/50

Stapsgewijs modems resetten

Het instellen van de hogere snelheid vindt stapsgewijs plaats in een periode van vier weken. In de tweede week van april start Ziggo met het op afstand resetten van modems, waarna abonnees automatisch de nieuwe snelheden hebben. Klanten kunnen vanaf half april ook zelf hun modem resetten en krijgen dan meteen de nieuwe snelheid. Ziggo waarschuwt dat de hogere snelheid niet gelijk in elke regio te gebruiken is. Dit houdt verband met de regionale omschakeling van analoge naar digitale tv om daarmee bandbreedte vrij te spelen voor internet.

Naar 1 Gigabit per seconde

Volgens Ziggo past de snelheidsverhoging in de ambitie om 1 Gigabit per seconde via het landelijke glas-coaxnetwerk te realiseren. De stad Utrecht zal vanaf 2020 als eerste overgaan op deze snelheid, waarna de rest van Nederland binnen twee jaar volgt.

Vergelijk alles-in-1 pakketten voor consumenten of zakelijk

Geactualiseerd: maandag 25 maart 2019

Marit Veldkamp
Marit Veldkamp Accountmanager

Marit is sinds 2016 werkzaam bij de Bencom Group. Als accountmanager is zij verantwoordelijk voor de externe contacten met onder andere telecomproviders, daardoor is ze goed op de hoogte wat er speelt in de telecommarkt. Daarnaast houdt Marit zich samen met haar collega's bezig met de content op de telecomwebsites zoals bellen.com en internetten.nl om jou van de meest actuele informatie te voorzien.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.