Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Ziggo versus KPN: wie heeft de sterkste prijsstijging?

door Anniek Kruijer Leestijd: 3 minuten

vergelijking-ziggo-kpn.fw.jpgVanaf 1 juli stijgen de abonnementsprijzen van KPN en Ziggo voor internet, bellen en tv. KPN voert een verhoging door van 2,50 euro en Ziggo verhoogt de tarieven van enkele abonnementen met maximaal 1,95 euro per maand. Hoe waren de verhogingen de afgelopen 5 jaar? Wie van de twee grote providers liet de prijzen en snelheden het sterkst stijgen?

In deze vergelijking kijken we naar de prijsverhogingen van KPN en Ziggo in de afgelopen vijf jaar (2011-2016). We zijn uitgegaan van de volgende punten:

  • De meest voordelige Alles-in-1 pakketten;
  • De prijzen en snelheden die we noemen golden niet noodzakelijkerwijs voor het gehele jaar;
  • Alleen de downloadsnelheid is vergeleken, niet de uploadsnelheid. De downloadsnelheid is de belangrijkste onderscheidende factor;
  • Uitsluitend is gekeken naar de standaardprijs per maand, niet naar tijdelijke kortingen, aansluitkosten en dergelijke;

Daarnaast kunnen er ook andere verschillen zijn, zoals vele interessante extra’s die klanten krijgen. Omdat die vooral bij de duurdere pakketten te vinden zijn, hebben we die niet in deze vergelijking meegenomen.

kpn.gif ziggo.gif
Pakket Maandprijs Snelheid Pakket Maandprijs Snelheid
2011 Alles-in-een Basis  € 41  8 Mbps Alles-in-een Basis  € 42  2 Mbps
2012 Alles in-een-Instap  € 45  8 Mbps Alles-in-een Basis  € 42,71  10 Mbps
2013 Alles in-een-Instap  € 48  8 Mbps Alles-in-een Basis  € 43,95  20 Mbps
2014 Alles in-een-Instap  € 45  10 Mbps Alles-in-een Basis  € 44,95  30 Mbps
2015 Alles in-een-Instap  € 45  10 Mbps Connect&Play Start  € 45,95  40 Mbps
2016 Alles in-een-Instap  € 47,50  20 Mbps Connect&Play Start  € 45,95  40 Mbps

Prijsverhoging van 3 procent bij KPN

Bij KPN zijn de snelheden van de instapverbinding toegenomen van 8 naar 20 Mb/s. Tegelijkertijd zijn de prijzen verhoogd van 41 euro per maand naar 47,50 per maand. In vijf jaar tijd is dat een verhoging van 15,85 procent, gemiddeld per jaar ongeveer 3 procent. 

Ziggo laat prijzen stijgen met 1,8 procent

De snelheden voor het instappakket zijn verhoogd van 2 Mb/s in 2011 naar 40 Mb/s nu. De maandtarieven gingen van 42 euro naar 45,95 euro. In vijf jaar tijd is dat een verhoging van 9,4 procent oftewel ongeveer 1,8 procent op jaarbasis. 

kpn-verhoging-juli2016.jpg ziggo-verhoging-juli2016.jpg
Klik op de afbeelding om deze te vergroten. 

Conclusie

Bij Ziggo zijn de prijzen met ongeveer de inflatie gestegen, de snelheden daarentegen zijn behoorlijk omhoog gegaan. Wat een groot verschil met de snelheden waarmee we nu internetten! Bij KPN zijn de prijzen harder gestegen dan de inflatie, terwijl de snelheidsverhoging beperkter was. Twijfel je tussen Ziggo en KPN? Bekijk de verschillen. Wil je door de prijsverhoging overstappen? Je kunt altijd een vergelijking maken op basis van je postcode, misschien biedt een andere goedkopere provider ook wel een pakket dat aansluit op jouw wensen. 

Geactualiseerd: donderdag 25 juni 2020

Anniek Kruijer
Anniek Kruijer Content marketeer

Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.