Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Ziggo: vervolg Gigabit-tocht

door Els Werkman Leestijd: 3 minuten

VodafoneZiggo doet het binnen een maand nog een keer. Op 10 november werden in één klap 700.000 huishoudens en bedrijven op het gigabit netwerk aangesloten. In onder meer Arnhem, Ede-Wageningen, Nijmegen en Zoetermeer (in totaal 117 steden en dorpen) is dit snelle internet nu toegankelijk. Op 27 oktober werden al 650.00 adressen in 11 steden aangesloten. Ziggo wilde voor het einde 2020 op drie miljoen adressen gigabit snelheid aanbieden. En dat doel is gehaald. En dat zonder de spade in de grond te steken.

Logo ZiggoGigabit-aansluitingen zonder te graven

Van Abbenbroek tot Zwijndrecht en 115 plaatsen daartusen, in één keer werden 700.000 huishoudens en bedrijfspanden aangesloten op Ziggo’s bestaande vaste gigabit-netwerk. Afgelopen tijd werd het kabelnetwerk in deze 117 plaatsen technisch voorbereid op gigabit-internet. Ziggo-monteurs plaatsten nieuwe connectoren en vervingen aansluitkabels. Door deze voorbereiding kan Ziggo in één keer hele steden of regio's overzetten. Het netwerk biedt door deze aanpassingen toegang tot hoge snelheden. En dat past bij de toekomstvisie van VodafoneZiggo, het moederbedrijf achter Ziggo.

Klaar voor de toekomst

“Deze grootste uitrol van supersnel internet in 2020 past helemaal binnen VodafoneZiggo's ambitie om Nederland klaar te maken voor de digitale toekomst", aldus Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo. "Onder de noemer GigaNet, het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo, investeren we jaarlijks honderden miljoenen in een stabiel, innovatief en veilig netwerk. 'Gigabit zonder graven' is daar een belangrijk onderdeel van. Door ons netwerk geschikt te maken voor een gigabit, profiteren niet alleen klanten die kiezen voor de hoogste internetsnelheid. Al onze aangesloten klanten profiteren automatisch van een snellere en stabielere netwerkverbinding zonder iets te hoeven doen."Grafische weergave Ziggo Giganet

Glasvezel en coax

Ziggo combineert glasvezel en coax. Gemiddeld 97% loopt via glasvezel. Alleen het laatste deel, van de wijk tot in de huiskamer, gaat via coaxkabel. Door het toepassen van innovatieve technieken op het coaxdeel is een downloadsnelheid tot 1 Gbps mogelijk. En deze technologie onder de naam DOCSIS 3.1 zorgt dat binnen enkele jaren snelheden tot zelfs 10 gigabit per seconde mogelijk worden.

GIGA-abonnement

Als je toegang hebt tot het GigaNet dan kun je het GIGA abonnement afsluiten. Normaal gesproken betaal je € 99,50 per maand, nu krijg je de eerste zes maanden een aanzienlijke korting. En betaal je een half jaar € 39,95 per maand. Een prijzig abonnement, wel heel compleet. Je krijgt internet tot 1 Gbps down- en 50 Mbps upload, het meest uitgebreide tv-zenderpakket (via de interactieve Mediabox Next), Ziggo Movies & Series, Ziggo Sport, Ziggo GO-app en een vaste telefoonaansluiting. Plus een jaar lang gratis Ziggo Sport Totaal. Bekijk in onze vergelijker wat er op jouw adres geleverd kan worden.

Geactualiseerd: woensdag 11 november 2020

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Els is als sitemanager telecom verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Els is telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat Els bij de Bencom Group in dienst kwam heeft ze van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor is Els inmiddels 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Els is Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg. Vandaar dat je haar ook op Poliswijzer tegenkomt.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie