Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Ziggo wil alle decoders en CI+module interactief maken

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Kabelbedrijf Ziggo heeft plannen om al hun standaard digitale kabeldecoders interactief te maken. Later wil Ziggo dit ook met de Digitale Televisie Module (CI+ module) doen. Dat maakte Totaal TV bekend.

UPC grote voorsprong 
Op het gebied van interactiviteit heeft kabelbedrijf UPC een grote voorsprong. Volgens Totaal TV heeft Ziggo nu ook serieuze plannen om de standaard digitale decoder interactief te maken. Daarbij wil men gebruik gaan maken van bepaalde kabelfrequenties die deze interactiviteit via het IP-protocol aan de digitale decoder moet gaan verschaffen. Totaal TV verwacht dat Ziggo dit jaar een begin gaat maken met deze grote operatie. 

Digitale Televisie Module ook interactief

Daarnaast wil Ziggo volgend jaar alle televisietoestellen met ingebouwde digitale HD-kabeltuner die gebruik maken van de CI+ module interactief maken. 

De CI+ module wordt steeds vaker gebruikt omdat er steeds meer nieuwere televisietoestellen gebruikt worden. Bij alle modellen van de laatste maanden is de digitale kabeltuner een standaard geworden, aldus Totaal TV.

Het grote voordeel van de CI+ module is dat geen aparte decoder nodig is. Hierdoor kan men digitale televisie met één afstandsbediening gebruiken. Ook is de CI+ module een milieubewuste keuze omdat er geen stroomafname van een extra decoder is. Een groot nadeel van de CI+ module is echter dat er op dit moment geen interactieve mogelijkheden gebruikt kunnen worden.

Grote stap vooruit
Het voornemen van Ziggo om in de loop van 2012 de CI+ module interactief te maken is dus een grote stap vooruit. Voor wie overigens direct interactieve televisie bij Ziggo wil gaan gebruiken en er geen probleem van maakt een aparte kabeldecoder te gebruiken, heeft Ziggo diverse aanbiedingen met  interactieve kabeldecoders. Zo krijgt u nu een interactieve HD decoder voor 99 euro (in plaats van 459 euro) bij Alles-in-1 van Ziggo, inclusief een WiFi modem voor draadloos internet. Bij alles-in-1 Plus of Extra bovendien gratis installatie door monteur.

Bron: Totaal TV

Geactualiseerd: donderdag 25 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.