Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Ziggo ziet tv-kijkers en bellers vertrekken

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

ziggo.gifKabelbedrijf Ziggo heeft in de eerste drie maanden van het jaar klanten verloren. Met name tv-kijkers en bellers via het vaste net vertrokken naar de concurrent. Het aantal internetklanten nam juist toe. Het kabelbedrijf had naar eigen zeggen last van de sterke concurrentie van andere aanbieders van internet, tv en telefonie.

Minder tv kijkers en bellers, meer internetabonnees

Mobiel van Ziggo.jpgHet aantal aansluitingen van Ziggo zakte in de eerste drie maanden van het jaar naar een kleine 9,7 miljoen. Het verlies van in totaal 40.000 abonnementen kwam door opstappers van tv en vaste telefonie. Het aantal internetabonnementen nam daarentegen toe met 8000, wat volgens de provider te danken is aan een promotiecampagne die draaide om de Nederlandse Formule 1-coureur Max Verstappen  Ook op mobiel gebied zijn er in het eerste kwartaal abonnees bijgekomen. Het totale aantal mobiele abonnees is met 10.000 gestegen tot 197.000.

Minder opzeggingen dan vorig jaar

Ziggo geeft aan 7000 minder opzeggingen te hebben ontvangen dan een jaar eerder en schrijft dat toe aan het eigen kwaliteitsprogramma. Mede door de lancering van het eigen sportkanaal Ziggo Sport steeg ook de klanttevredenheid. Ook maken steeds meer klanten gebruik van Horizon TV, de Ziggo-dienst waarin onder meer digitale televisie en tv-kijken via mobiele apparaten zit. Twintig procent van het totale klantenbestand maakt er gebruik van.

De Replay TV-functionaliteit op het Horizon TV platform wordt actief gebruikt door meer dan tweederde van de Horizon TV abonnees. Daarom is Replay TV via Horizon Go, de multi-screen TV app, beschikbaar gesteld aan de overige 3,2 miljoen klanten die geen Horizon TV abonnement hebben. Dankzij deze uitbreiding verwacht Ziggo dat er meer gebruik zal worden gemaakt van Horizon Go, wat 23% van de digitale TV klanten was per 31 maart 2016. Om de ervaring van de Horizon TV abonnees verder te verbeteren, heeft Ziggo een nieuwe app voor het Sport-kanaal gelanceerd en is een samenwerking aangegaan met Twitter. 

Groei moederbedrijf Liberty Global

Moederbedrijf Liberty Global zag in dezelfde periode zijn aantal abonnementen in heel Europa juist met 1,5 miljoen toenemen naar 53,6 miljoen. Dat was te danken aan goede prestaties in met name het Verenigd Koninkrijk. De omzet van Liberty Global steeg met 1 procent naar 4,3 miljard dollar (3,8 miljard euro). Ziggo zag zijn omzet met 3 procent dalen.

Voorgenomen fusie Vodafone

De voorgenomen fusie van Ziggo met Vodafone Nederland wordt naar verwachting aan het einde van het jaar afgerond. Liberty Global zegt momenteel ,,constructieve" gesprekken te voeren met de Europese Commissie over de samenvoeging van het kabelnetwerk van Ziggo met de mobiele diensten van Vodafone.

Geactualiseerd: vrijdag 13 mei 2016

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.