Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

'Zware WiFi routers niet toegestaan'

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Agentschap Telecom, onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken, waarschuwt bedrijven voor het illegaal gebruikmaken van zware WiFi routers met een hoog zendvermogen. Deze apparaten mogen in Nederland wel verkocht en verhandeld worden, maar het gebruik ervan is verboden.

Verbindingsproblemen
Diverse campings, jachthavens, restaurants, scholen en bedrijven hebben behoefte aan zware routers omdat het signaal van standaard routers niet volstaat. Zij halen een afstand van maximaal 20-30 meter bereik. WiFi apparatuur met een vermogen van meer dan 100 mWatt is in Nederland echter verboden, om verbindingsproblemen bij de buren te voorkomen. 

Agentschap Telecom waarschuwt bedrijven daarom voor deze routers. De apparaten mogen in Nederland wel verhandeld, maar niet gebruikt worden. 

Alternatieven
Partijen die behoefte hebben aan een beter signaal krijgen het advies te kijken naar WiFi- repeaters of -hotspots, die het signaal heruitzenden. Dit zijn apparaten die ondanks hun lagere vermogen (maximaal 100 mWatt) toch een oplossing bieden voor het dekkingsprobleem. Ook kunnen ondernemers zelf veel veranderen in het bereik van hun router, door die op een centrale plaats in het pand en op een hoge plek te plaatsen. De meterkast is over het algemeen niet zo’n plek volgens het agentschap.

Nederlandse eisen
Mensen die willen weten of hun apparaat aan de Nederlandse eisen voldoet, moeten letten op de CE markering. Elk elektronisch apparaat dat in Europa verkocht wordt moet zijn voorzien van zo'n markering. Deze moet op de verpakking en op het apparaat zichtbaar zijn. Is die er niet, dan mag het apparaat niet in Europa, ook niet in Nederland, verhandeld worden.
 

Geactualiseerd: donderdag 25 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.