Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Webhosting

Op zoek naar een hosting provider? Je kunt kiezen tussen Shared, Dedicated en Colocated hosting.

Shared hosting: uitermate geschikt voor MKB/kleinere websites

Shared hosting is een hosting pakket waarbij een webserver met iemand anders gedeeld wordt. De capaciteit van de web server wordt dan over meerdere accounts verspreid. Een shared hosting account is goedkoper dan wanneer er zelf server gehuurd wordt. Shared hosting is geschikt voor kleine websites met een beperkte bandbreedte.

Dedicated hosting: keuze in hard- en software

Dedicated hosting is een hosting pakket waarbij een webserver niet met iemand anders gedeeld wordt. Dedicated hosting is flexibeler dan shared hosting omdat bedrijven volledige controle over de server hebben met name waar het gaat om de keuze van hardware en operating software. Bij dedicated hosting worden de servers, die het eigendom van het webhostingbedrijf zijn, vaak in een datacenter geplaatst met HVAC (Heating Ventilation Air Conditioning) en redundante voedingsbronnen.

Colocated hosting: voor grotere bedrijven

Colocated hosting wordt ook wel rackspace genoemd. Hierbij wordt er alleen ruimte in het datacentrum van een hosting provider gehuurd. Bij colocated hosting kan er zelf een webserver geleased of gekocht worden. Deze wordt dan in het datacentrum van een hosting provider geïnstalleerd. Colocated hosting is vaak weggelegd voor de wat grotere bedrijven.

Navigatie