Over zakelijk internet

Veel internetproviders, waaronder Ziggo, Tele2, Telfort, XS4ALL en KPN, bieden ook internet- en alles-in-1 abonnementen voor grote en kleine zakelijke gebruikers aan. Wat mag je als ondernemer verwachten van zakelijke internetabonnementen? En waarom zou je de vaak duurdere zakelijke internetabonnementen afnemen? Wat zijn de voor- en nadelen?

Verschil zakelijk en consumenten internet

De grote verschillen tussen de aangeboden producten zitten hem vaak niet in de snelheden, maar in de uitgebreide opties zoals bijvoorbeeld aanvullende diensten als PIN betalingen, vaste IP-adressen en/of alarmdiensten. Ook een 24-uurs bereikbaarheid van de helpdesk en een hoge up-time zijn vaak zaken die zich onderscheiden van de internetpakketten voor consumenten.

De snelheid van de diverse zakelijke internetpakketten hoeft geen reden voor een overstap van consument naar zakelijk te zijn. De up- en downloadsnelheden van de zakelijke pakketten zijn vergelijkbaar met die van de internetproducten voor consumenten. Ook het wel of niet aanbieden van een domeinnaam of aantal e-mailadressen dat bij een abonnement wordt verstrekt, zullen waarschijnlijk niet bepalend zijn in de keuze.

De vele verschillen tussen de zakelijke pakketten maakt het vergelijken er voor een ondernemer niet gemakkelijker op. Zo heeft de ene provider standaard tv- en radiozenders in het zakelijke internetpakket verwerkt en biedt een andere provider alleen zakelijk internet+bellen aan. Ook in het wel of niet berekenen van aansluitkosten zitten flinke verschillen. 

Om de keus voor zakelijk internet makkelijker te maken hebben wij bij de aanbieders gekeken wat de grootste onderlinge verschillen zijn.

Zakelijk internet Tele2

Bij Tele2 kun je kiezen uit zakelijk internet over DSL (tot 80 Mbps) en zakelijk internet via glasvezel (up- en down tot 1000 Mbps). Er zijn vaste IP-adressen beschikbaar. Bij beide internetverbindingen zijn aanvullende diensten mogelijk zoals telefonie, Pin en alarm.

 • + Overzichtelijk aanbod
 • - Geen prijzen online beschikbaar
 • - Niet online te bestellen

Zakelijk internet KPN

Zakelijk internet is er standaard in twee snelheden: 20 of 60 Mbps. Als het mogelijk is kan die snelheid verhoogd worden en wanneer beschikbaar is er een upgrade naar glasvezel mogelijk. De minimale contractduur is een jaar. Voor Alles-in-1 biedt KPN vaste IP-adressen aan en is er een vaste telefoonlijn mogelijk. Voor de Internet (en Bellen) pakketten voor MKB zijn er meerdere vaste telefoonlijnen beschikbaar, zijn er verschillend servicelevels te verkrijgen en heb je de optie voor zakelijk pinnen. Voor dit type pakket geldt een minimale contractduur van 2 jaar. Er zijn extra voordelen te behalen met compleet, waardoor je extra korting krijgt op je zakelijk mobiele abonnement. 

 • + Upgrade naar glasvezel, indien beschikbaar
 • + 24/7 Zakelijke helpdesk
 • - Supersnel internet niet overal beschikbaar

Zakelijk internet Ziggo

ziggo.gifZiggo biedt keuze uit vier zakelijke abonnementen; Start, Compleet, Pro en Pro Plus. Het verschil zit onder andere in de internetsnelheid. Je hebt zelf de keuze om je internetpakket uit te breiden met bellen en televisie. Daarnaast zijn er extra opties zoals Pin Zeker, Internetbeveiliging en een extra wifi-punt. Heb je een zakelijk mobiel abonnement bij Vodafone dan kun je nog leuke extra's krijgen zoals € 4,13 korting op je mobiel abonnement. 

 • + Hoge upload én downloadsnelheid (tot 40 Mbps up en 500 Mbps down)
 • + Maandabonnementen

Zakelijk internet XS4ALL

xs4all.gifXS4ALL biedt vier totaalpakketten voor kleine bedrijven. De pakketten kun je zelf samenstellen en je krijgt er mobiel internet met 500 MB gratis bij. De installatie kan gratis worden gedaan door een monteur en er is ook de mogelijkheid om binnen één dag online te zijn. Het IP-adres is, zoals bij de meeste providers, een vast IP-adres. De down- en uploadsnelheid van de zakelijke pakketten zijn te vergelijken met die van de pakketten voor consumenten.

 •  + XS4ALL is al meer dan 20x als beste getest door de Consumentenbond
 • -  klantenservice geopend op werkdagen van 9.00 - 22.00 uur 

Zakelijk internet Telfort

Alle klanten worden door Telfort kosteloos voorzien van een draadloos modem. De down- en uploadsnelheid zijn, in vergelijking met andere providers, niet erg hoog. Je kunt de pakketten zelf samenstellen en er bestaat een mogelijkheid tot combinatievoordeel als je een Telfort zakelijk mobiel abonnement hebt. 

 • + Combinatievoordeel mogelijk met Telfort zakelijk mobiel
 • - Geen helpdesk die elke dag open is, zoals meeste providers
 • - Geen hoge snelheden

Zakelijk internet DataWeb

DataWeb bestaat sinds 1994 en is gespecialiseerd in zakelijk glasvezel internet met snelheden vanaf 10 Mbit/s tot 10 Gbit/s voor het midden- en grootbedrijf. Via hun eigen netwerk worden oplossingen aangeboden die voornamelijk geschikt zijn voor bedrijven met meerdere vestigingen (ook internationaal), met een complexere ICT-infrastructuur of gesloten verbindingen met Microsoft Azure en AWS. Daarbij behoort Darkfiber en DWDM tot de mogelijkheden. Meer informatie kun je vinden op Dataweb.nl.

 • + Onafhankelijk en diensten op maat
 • - Kleine speler, geen prijzen op de website

Geactualiseerd: 16-05-2017