Alles over Quad Play pakketten

Vier halen en in één keer betalen. Met een quad play pakket kun je voor internet, tv, vaste én mobiele telefoon één bundel afsluiten bij één provider. Met kortingen, extra zenderpakketten en andere voordelen proberen providers klanten aan zich te binden. Hoeveel voordeel levert het op en welke aanbieders bieden quad play?

Alles over quad play pakketten

Wie bieden combinatievoordeel?

KPN kwam in 2013 met ‘KPN Compleet’. Bij het combineren van een Alles-in-één Pakket en minimaal één mobiel KPN-abonnement, kregen abonnees toegang tot meer tv-zenders, gratis toegang tot interactieve diensten en gratis onderling bellen. Daarna volgden Telfort, en Ziggo. In het voorjaar van 2016 startte ook Tele2 met het aanbieden van quad play. Klanten kregen bij het combineren van diensten € 50 korting op een mobiel abonnement met toestel, dit was echter tijdelijk. In februari kondigden Ziggo en Vodafone aan hun krachten te bundelen. Beide providers konden al wel quad play leveren, maar moesten daarvoor op sommige onderdelen capaciteit inhuren bij andere spelers. Gezamelijk zullen ze abonnementen aanbieden waarbij het vaste netwerk van Ziggo gecombineerd wordt met het mobiele netwerk van Vodafone. In april 2017 introduceerde VodafoneZiggo 'non-stop', waarbij je extra voordelen krijgt als je een mobiel abonnement van Vodafone combineert met Ziggo internet en TV. Zo komt er een nieuwe concurrent bij op de quad play markt. T-Mobile heeft in december 2016 Vodafone Thuis overgenomen, per 5 oktober 2017 krijg je combinatievoordeel, € 2,50 korting op de factuur, gratis Fox Sports Eredevisie en als je klant wordt bij mobiel of vast betaal je geen aansluitkosten. XS4ALL kondigde eind 2016 aan te komen met quad play, in combinatie met KPN mobiel. Simyo biedt sinds oktober 2017 een eigen versie van KPN Compleet aan, als je ook klant bent bij KPN krijg je een verdubbeling van jouw tegoed.

Is een abonnement op de vaste telefoon of tv overbodig, maar wil jij wel profiteren van kortingen? Dat kan, er zijn namelijk providers die korting en andere extra's bieden als je je mobiele abonnement combineert met bijvoorbeeld internet, internet & bellen en internet & tv. Een 4-in-1 pakket afsluiten is daarom niet noodzakelijk.  

Welke voordelen bieden providers bij een 4-in-1 pakket?

Providers proberen klanten aan zich te binden door onderstaande kortingen en voordelen te bieden.

Provider Pakket
kpn.gif

KPN Compleet

 • € 5 korting per maand op mobiel
 • Gratis zenderpakket
 • Dubbel zoveel MB's, minuten en sms'jes
 • Gratis onderling bellen
 • Onderling MB’s delen
 • Geen 3 maanden korting op je pakket maar 6 maanden
telfort.gif

Bij Telfort Combivoordeel kies je twee voordelen:

 • 2x zoveel MB's en daarnaast kun je nog kiezen uit:
 • Gratis Fox Sports Eredivisie
 • Gratis Pluspakket
 • € 5 korting op je thuis factuur

Je betaalt ook geen activatiekosten en je krijgt geen 3 maanden korting maar 6 maanden.

ziggo.gif

Combineer je een Vodafone mobiel abonnement met minimaal een Ziggo
internet en digitale TV (minimaal 30 Mbps) abonnement dan krijg je gratis:

 • € 5 korting per maand op je mobiele factuur (bij Vodafone Red abonnementen)
 • Dubbel zoveel data (bij Start en Red)
 • Keuze uit een extra TV-pakket
 • Veilig online pakket (F-Secure)
xs4all.gif

​XS4ALL introduceert 'Compleet' in samenwerking met KPN. Ben je internetklant
bij XS4ALL en heb je een mobiel abonnement bij KPN? Dan kun je profiteren van:

 • € 5 korting per maand op mobiel
 • Keuze uit een gratis zenderpakket
 • Dubbel zoveel data, minuten en sms op de KPN mobiel abonnementen
 • Gratis onderling bellen tussen vaste XS4ALL-nummers en KPN-Mobiel nummers
  op hetzelfde adres
 • Onderling MB’s delen met andere KPN Mobiel abonnementen op hetzelfde adres
Simyo logo

​Ben je internetklant bij KPN en heb je een mobiel abonnement bij Simyo?
Dan kun je profiteren van:

 • Dubbel zoveel data en minuten op de Simyo abonnementen op hetzelfde adres
t-mobile.gif

Mobiel + Thuis Voordeel: Combineer T-Mobile mobiel met een T-Mobile Thuis
abonnement met interactieve TV op hetzelfde adres, dan krijg je:

 • € 2,50 korting op de Thuis factuur
 • Gratis FOX Sports Eredivisie óf  FOX Sports Compleet voor € 5 per maand

Heb je T-Mobile Thuis met interactieve TV en neem je mobiel bij T-Mobile of heb je T-Mobile mobiel

en neem je Thuis met interactieve TV, dan betaal je geen activatie-en/of aansluitkosten.

Goeie zet, zo’n combipakket?

Naast de kortingen en extra’s die je ontvangt heb je ook een overzichtelijke administratie. Door alles te bundelen heb je alle facturen van één provider. Het nadeel is wel dat als er een storing is bij de provider de kans groot is dat je van geen van de diensten gebruik kunt maken. Om te kijken of quad play interessant is voor jou is het belangrijk je laatste facturen van je mobiel, internet, vaste telefoon en televisie pakket er bij te pakken. Voor sommigen is zo’n quad play goedkoper, voor anderen dan weer niet. Als je bijvoorbeeld een voordelig mobiel abonnement met smartphone hebt of die bij een andere provider vindt, kan dat voordeliger zijn. Vergelijk eerst mobiele producten en Alles-in-1 abonnementen en leg de kosten naast elkaar om te kijken of je kunt profiteren van een quad play pakket. Let wel op dat je pas kunt overstappen als je mobiele contract is afgelopen. 

Quad play of triple play?

Halverwege 2017 werden ongeveer 1,8 miljoen vast-mobiele bundels afgenomen. Bijna een verdubbeling in vergelijking met begin 2016 constateert de Autoriteit Consument en Markt. Vanwaar die populariteit? De belangrijkste redenen om over te stappen naar een 4-in-1 product zijn kortingen of extra’s zoals meer MB’s in een mobiele bundel. Acht op de tien Nederlanders stelt dat zij het afnemen van vaste én mobiele diensten interessant vinden wanneer dit een prijsvoordeel oplevert ten opzichte van het (deels) los afnemen van deze diensten.

Geactualiseerd: 06-06-2018