Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Start je vergelijking
+
alles-in-1
internet
internet+tv
internet+bellen
  • Exclusieve cashback van minimaal € 20
  • Compleet. Wij vergelijken alle providers
  • Gratis onafhankelijk advies

Tv apps: online tv kijken via de app van je provider

Met je tv abonnement kun je meer dan alleen tv kijken op je televisie. Bij de meeste providers krijg je gratis toegang tot een tv app bij je abonnement. Je hebt een internet en tv abonnement nodig om de app van je provider te kunnen gebruiken. Via de tv app kun je op meer schermen tv kijken via online tv.  Naast een app van je provider kun je ook een abonnement op NL Ziet of Canal Digitaal nemen. Deze apps hebben veelal dezelfde functies als een tv app van je provider. Het grootste verschil is dat ze niet gebonden zijn aan een provider.

Ga snel naar:

Tv apps: online tv kijken via de app van je provider

Wat is een tv app?

Met een tv app van je provider kijk je op al je schermen live televisie. Het maakt niet uit of je onderweg bent met je mobiel, op de bank zit met je tablet of tv kijkt in de slaapkamer. Je favoriete films, tv-programma’s, sportwedstrijden en series zijn altijd binnen handbereik. Je kunt de app ook buitenshuis en in veel gevallen zelfs in de hele EU gebruiken. Zo kun je ook op vakantie gewoon televisie kijken. Let wel op: tv kijken via 3G, 4G, of 5G kost relatief veel data!

Je kunt via je laptop, tablet of smartphone gebruikmaken van de functionaliteiten van interactieve tv. Via de tv app van je provider kun je on demand tv-programma's kijken. Ook kun je live tv kijken, je favoriete programma's opnemen of programma's terugkijken met tv gemist. Je downloadt de tv app van je provider via de appstore van je apparaat. De apps zijn beschikbaar voor de meest gebruikte besturingssystemen zoals Android en IOS.

NLZIET en Canal Digitaal tv app

Online.nl en Freedom Internet gebruiken de Canal Digitaal tv app. Je kunt de Canal Digitaal tv app echter ook bestellen zonder tv abonnement bij een provider. De app van Canal Digitaal geeft je toegang tot meer dan 60 zenders, inclusief alle ESPN-zenders, voor € 14,95 per maand. Je kunt ook films en series on demand kijken. 

Een soortgelijke app is NLZIET. Met NLZIET kijk je live naar 30+ zenders, inclusief NPO, RTL, SBS en alle regionale zenders zonder reclame voor € 8,95 per maand. Je kunt ook terugkijken, opnemen en op sommige zenders vooruit kijken. We noemen dit  'App only' abonnementen.

App only abonnementen

Wil je tv kijken, maar hoeft dat niet per se via een fysieke tv-ontvanger (decoder), dan is een zogeheten 'App only' abonnement wellicht wat voor je. Het voordeel is dat het aanzienlijk goedkoper is. Met een App only abonnement kijk je online via je tablet, pc, telefoon of smart tv. Je kunt ook kijken met je 'niet smart tv' door deze te koppelen aan bijvoorbeeld een Chromecast of Apple TV. Canal Digitaal biedt de oplossing waarbij je alleen via de Canal Digitaal TV App televisie kijkt. Heb je genoeg aan de Nederlandse zenders van de NPO, RTL, SBS en alle regionale zenders, dan is NLZIET misschien wel de juiste keuze. 

Live tv kijken

Je kunt overal in de EU live programma's kijken via de tv app van je provider. Als je een tv app gebruikt met 3G, 4G of 5G op vakantie kan dit veel data kosten. Hoeveel data het precies kost om live tv te kijken verschilt.  Hierdoor maak je van je smartphone of tablet een mini smart tv. Ook kun je zonder extra tv ontvanger op je tweede (derde, vierde, vijfde) tv kijken. De meeste zenders die je op je smart tv kunt ontvangen zijn ook geschikt voor online tv met de tv app.

Programma's terugkijken 

Met de tv app kun je tv programma's meestal tot 7 dagen terugkijken. Overigens ondersteunen niet alle tv programma's en tv zenders deze functie. Check dus op de site van je provider of je jouw favoriete programma's kunt terugkijken via de tv app.

Begin gemist

Je kunt met de tv app gebruikmaken van begin gemist. Hiermee kun je programma's vanaf het begin bekijken, ook als ze nog niet afgelopen zijn. Zo hoef je je favoriete programma niet te missen en kun je kijken wanneer het jou uitkomt.

Kan ik mijn Google Chromecast gebruiken met de tv app?

De meeste tv apps maken het mogelijk om vanaf de app te streamen naar je tv. Je kunt films, series en programma's via je Chromecast kijken op je tv. Je kunt de app ook gebruiken om live tv te kijken op je tweede tv zonder kabels aan te hoeven leggen. Daarnaast heb je geen extra tv ontvanger nodig als je via je Chromecast kijkt.

Welke zenders kan ik kijken via de tv app?

Met de tv app van je provider kun je alle zenders uit je tv pakket bekijken. Je kunt tv kijken waar en wanneer je wilt. Zo wordt interactieve tv via je smart tv uitgebreid met online tv via een tv app!

Welke tv app heeft mijn provider?

In onderstaande tabel hebben we de verschillen tussen de tv apps van providers op een rijtje gezet. De basisfuncties zoals live tv kijken en terugkijken vind je in alle apps terug. Het grootste verschil tussen de apps is het aantal schermen dat je tegelijkertijd kunt gebruiken. Meestal zijn dit 3 apparaten tegelijkertijd. Je kunt de app dan gebruiken met bijvoorbeeld 2 smartphones en 1 tablet op hetzelfde moment. Sommige providers ondersteunen offline kijken. Hiermee kun je programma's downloaden om ze later te kunnen kijken zonder dat het data kost.

Provider Live TV Terugkijken Streamen naar TV Opnemen Aantal apparaten tegelijk On demand kijken Begin gemist

ziggo-go.png

Ziggo Go app

Ja Ja, tot 7 dagen Ja Ja 3 Ja Ja

kpn.png

KPN TV app

Ja Ja, tot 7 dagen Ja Niet bekend 3 Ja Ja

delta.png

Delta tv app

Ja Ja, tot 7 dagen Ja Ja, tot 200 uur 4 Ja Ja

odido-tv-app-0.png

Odido tv app

Ja Ja, tot 7 dagen Ja Ja 3 Ja Ja

canaal-digitaal.png

Freedom Internet

Ja Ja, tot 7 dagen Ja Ja, tot 100 uur 5 Ja Ja

kpn.png

Budget Alles in 1*

Ja Ja, tot 7 dagen Ja Niet bekend 3 Ja Ja

youfone.jpg

Youfone tv app

Ja Ja, tot 7 dagen Ja Ja "Meerdere schermen"
 niet bekend hoeveel
Ja Ja

canaal-digitaal.png

Online.nl

Ja Ja, tot 7 dagen Ja Ja, tot 100 uur 5 Ja Ja

xs4all.png

XS4ALL tv app

Ja Ja, tot 7 dagen Ja Ja Onbekend Ja Ja

skv-go.png

SKV GO

Ja Ja, tot 7 dagen Nee Ja 3 Ja Ja

caiway.png

Caiway tv app

Ja Ja, tot 7 dagen Ja Ja Onbekend Ja Ja

skp.png

SKP tv app

Ja Ja, tot 7 dagen Ja Ja 3 Ja Ja

600x600wa.png

Solcon tv app

Ja Ja, tot 1 dag Nee Nee, wel via tv Onbekend Ja Ja

* Budget Alles-in-1 maakt gebruik van de iTV-app van KPN. Op je laptop of computer kijk je via deze KPN-website. Je logt in met je MijnBudget-account. 


Geactualiseerd: woensdag 20 september 2023

Ӕde  de Jong
Ӕde de Jong Content marketeer

Ӕde is sinds begin 2023 werkzaam als content marketeer bij Gaslicht.com, Bellen.com en Internetten.nl. Hij is actief betrokken bij de websitecontent en het nieuws en zet zich dagelijks in om de complexe energie- en telecommarkt begrijpelijk te maken. Daarnaast is Ӕde verantwoordelijk voor het actualiseren van de websites.

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.