Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Start je vergelijking
+
alles-in-1
internet
internet+tv
internet+bellen
 • Exclusieve cashback van minimaal € 20
 • Compleet. Wij vergelijken alle providers
 • Gratis onafhankelijk advies

Alles over de sportzenders als Viaplay, ESPN en Ziggo Sport

Er zijn meer banksporters dan buitensporters. En er zijn televisiekijkende sporters, die lekker live voetbal kijken tijdens het hometrainen. Allemaal goed, alleen betaalt de een soms veel meer dan de ander. Of mis je toch een bepaalde sportzender. Het aanbod voor sportkijkers is enorm en de prijzen kunnen behoorlijk verschillen. We hebben daarom zoveel mogelijk informatie verzameld. Zodat jij dat niet hoeft te doen en optimaal kunt kijken naar sport, hoe, waar of wanneer je dat ook doet.

Ga snel naar:

Sportzenders voetbal formule 1

Viaplay

Nog vrij nieuwe speler, wel meteen een belangrijke. Want? Deze zender heeft de rechten voor het Formule1 seizoen. Dat is natuurlijk enorm interessant vanwege onze eigen Max Verstappen die hard op weg is om zijn derde wereldtitel te gaan behalen. En dat is niet alles, want naast het racen worden ook andere favoriete sporten live gestreamd. En ontvang je films en series.

Viaplay klant worden

Je kunt rechtstreeks klant bij deze partij worden. Je hebt wel een internetverbinding nodig om te kunnen kijken. Je betaalt sinds januari 2023 € 15,99 per maand. Sluit je een jaarcontract af, dan betaal je € 10,49 per maand. Afsluiten kan ook via de 'Mijn' omgeving van jouw telecomprovider als die deze streamingdienst aanbiedt.

Wat krijg je bij Viaplay? 

 • Formule 1 - alle races, voorbeschouwingen en nabeschouwingen.
 • Live sport zoals Bundesliga voetbal, internationale handbaltoernooien en PDC darten.
 • Premier League voetbal. De vorige eigenaar van de Premier League uitzendrechten (Ziggo) zond de wedstrijden lineair uit (lees ouderwetse televisie). Viaplay gebruikt de internetverbinding. En dat levert een andere kijkervaring op, en niet altijd een betere.
 • Je kunt ook films en series kijken die niets met sport te maken hebben.Sportzenders - Viaplay logo
 • Bij KPN (kanaal 225), Odido (kanaal 140) en bij Caiway, Delta en Ziggo (kanaal 200) kun je de F-1 races 'linerair' bekijken. Dus (ook) rechtstreeks via een tv kanaal, niet alleen via de Viaplay app. Deze providers kiezen hiervoor om zo hun klanten met Viaplay goed te kunnen bedienen. Door het verwachte grote aantal kijkers zouden de internetapps kunnen gaan haperen. 
 • Dezelfde kanalen werden ook gebruikt voor het live uitzenden van het PDC WK Darts 2023 tussen 15 december 2022 en 3 januari 2023.

Wat kost deze dienst?

Je krijgt korting bij een jaarcontract rechtstreeks bij Viaplay. Kortingsactie Viaplay:  start in juni 2023, betaal €99 voor 12 maanden, in plaats van € 167,88

Viaplay
Provider Kosten Viaplay per maand Actie Lineair op racedagen
Viaplay (streamingdienst) € 15,99 bij maandcontract Bestel nu: € 99 voor 12 maanden
Budget Alles-in-1 Via Viaplay zelf
Caiway € 15,99 Kanaal 200
Canal Digitaal Via Viaplay zelf
Delta € 15,99 Kanaal 200
Freedom Via Viaplay zelf
Jonaz Via Viaplay zelf
Kabelnet Veendam Via Viaplay zelf
KPN € 15,99 Kanaal 225
Onlne.nl Via Viaplay zelf
SKP Pijnacker Via Viaplay zelf
Solcon Via Viaplay zelf
T-Mobile € 15,99 Eerste maand € 7 Kanaal 140
Youfone Via Viaplay zelf
Ziggo € 15,99 Kanaal 200

Peildatum: 06-07-2023

Gratis Formule 1 kijken

Met enige omwegen is het mogelijk, legaal, de F1 races gratis te bekijken. Het is niet heel moeilijk, maar enige kennis van internettechnologie komt goed van pas. Je hebt namelijk een VPN nodig. Met zo'n Virtueel Private Netwerk kun je toegang krijgen tot tv-zenders/streamingdiensten in andere landen. Als daar de F1 (gratis) wordt uitgezonden kun jij op die manier ook gratis kijken. Nadeel is dat je de taal van die zenders te horen krijgt. En dat is meestal Duits, maar kan ook Frans, Albanees of Portugees zijn. Ben je die talen niet machtig? Hier is een truc voor, je kunt de app van de Belgische internetzender Grand Prix Radio gebruiken voor Nederlands/Belgisch commentaar. (Bron: TotaalTV)

Sportzenders - ESPN en ESPN Compleet

Deze zender is vrij essentieel voor de voetballiefhebber, hier wordt de Eredivisie seizoen uitgezonden. Het ESPN abonnement is beschikbaar in twee ‘smaken’: ESPN en ESPN Compleet. ESPN zit als zender bij vrijwel alle providers in het basispakket, te bekijken via kanaal 14. Soms alleen bij een duurder abonnement. En bij Caiway, Ziggo en Jonaz helemaal niet. Hoe dat zit zie je in onderstaand overzicht.

ESPN – onderdeel van de Amerikaanse Disney-groep – heeft de voetbalrechten tot 2025. Zij hebben in april een bod neergelegd bij de Eredivisie-clubs van ongeveer anderhalf miljard voor de televisierechten van 2025-2035. Een alliantie van  KPN, VodafoneZiggo, T-Mobile en Delta heeft ESPN overboden om de eredivisierechten in handen te krijgen. Delta, KPN, T-Mobile en Vodafone/Ziggo gaan dus de strijd aan met ESPN om de Eredivisie-rechten. Journalist Erwin Boogert vindt dat de uitzendrechten voetbal bij ESPN moeten blijven. Waarom? Lees zijn column op Bellen.com. 

Wat krijg je bij ESPN en of ESPN Compleet? Sportzenders - ESPN Logo

 • Op ESPN kijk je wedstrijden uit de Eredivisie, maar ook de Keuken Kampioen Divisie, KNVB Beker en UEFA Europa League.
 • ESPN zendt niet alle Eredivisie wedstrijden gratis uit. Regelmatig worden wedstrijden van bijvoorbeeld Heerenveen, Ajax, PSV en Feyenoord uitgezonden, maar niet allemaal.
 • Als je niets van de Eredivisie wilt missen heb je een betaald ESPN Compleet abonnement nodig. 
 • Wil je alle wedstrijden in Nederland en of het buitenland (live) kunnen bekijken? Dan heb je ESPN Compleet nodig.
 • Internationaal topvoetbal is te kijken via ESPN Compleet. Met 4 kanalen hoef je niets te missen.
 • ESPN zendt meer uit dan voetbal alleen. Ook verschillende andere sporten, sportdocumentaires en praatprogramma's zijn deel van de programmering. 
 • ESPN is beschikbaar als 4K zender. Je kunt wedstrijden in Ultra HD kwaliteit kijken. Als je een 4K decoder en een geschikt abonnement hebt.
 • ESPN is de uitzendrechten van de Bundesliga kwijtgeraakt aan de nieuwe streamingdienst Viaplay.
 • Via ESPN Watch kun je alles volgen op elk apparaat. Dit geldt ook voor KPN TV (de iTV app). Ben je KPN klant? Dan kun je via KPN Compleet 5 euro korting krijgen op ESPN Compleet.
ESPN
Provider Kosten ESPN per maand ESPN Compleet per maand Actie
Budget Alles-in-1 Gratis €12,99
Caiway N.v.t.

Gigasnel: € 7

Slim: € 10

Voordelig: € 13

Canal Digitaal Gratis bij Rijk- , Royaal- of Entertainment-pakket € 14,95
Delta Gratis bij 90+ zenders Gratis bij 120+ zenders, € 12 bij de rest
Freedom Gratis Gratis (standaard in TV Pakket)
Jonaz N.v.t. N.v.t.
Kabelnet Veendam Gratis Gratis bij Internet + TV, € 7,50 bij TV only
KPN Gratis € 12,99
Onlne.nl N.v.t. Gratis bij TV Compleet
SKP Pijnacker Gratis € 15,95
Solcon Gratis € 12,99
T-Mobile Gratis € 10  Eerste maand € 7,50 korting
Youfone Gratis € 5 Eerste 12 maanden gratis!
Ziggo N.v.t. € 17,95

Sportzenders - Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal

Een al wat oudere gerenommeerde speler. Maar wel eentje die te kampen kreeg/krijgt met tegenslagen. De afgelopen jaren was Ziggo de trotse eigenaar van de uitzendrechten voor de Formule 1 races. Die zijn vanaf seizoen 2022 in handen van de nieuwe speler Viaplay. Ziggo Sport blijft samenvattingen van de F1-race trainingen, kwalificaties en wedstrijden uitzenden. Bij Ziggo sport kijken is dus veranderd. De nadruk ligt op het live kijken van andere sporten.

Wat krijg je bij Ziggo Sport en of Ziggo Sport Totaal?

 • Alleen voor Ziggo klanten op Kanaal 14: gratis sport kijken. Ziggo Sport Voetbal geeft een aantal wedstrijden door. En laat hoogtepunten zien in samenvattingen. Dit geldt ook voor Ziggo Sport Racing. Wil je alles (behalve Max Verstappen dan) live zien? Neem dat Sport Totaal.
 • Ziggo Sport Totaal biedt Europees topvoetbal, waaronder La Liga, Ligue 1, Serie A, Süper Lig en Champions League, op verschillende kanalen.
 • Wedstrijden van onze nationale teams van hockey, basketbal, handbal, volleybal.
 • Toptennis, waaronder alle ATP 1000 Masters toernooien en Wimbledon.Spprtzenders - Ziggo Sport Totaal logo
 • Six Nations rugby, Diamond League atletiek, MotoGP, NASCAR & IndyCar racing.
 • Golf toernooien (PGA Tour), wielrennen en wintersporten via verschillende kanalen zodat je niets hoeft te missen.
 • Via Ziggo Sport Totaal Go kun je op alle apparaten en ook binnen de EU live voetbal volgen.

Europees voetbal vanaf seizoen 2024/2025

Ziggo heeft de exclusieve uitzendrechten voor de drie belangrijkste Europese voetbaltoernooien verworven. Vanaf de zomer van 2024 zijn de wedstrijden van de Champions League, Europa League en Conference League te zien bij Ziggo. Het is nog niet bekend of (en wat) je hier voor moet gaan betalen als je geen klant van Ziggo bent (of geen sportzender hebt). Wel is toegezegd dat de wedstrijden van Nederlandse teams uitgezonden gaan worden via de Ziggo Go-app. Ziggo en de UEFA hebben een contract voor drie jaar afgesloten.

Tot de zomer van 2024 kun je gratis de (Nederlandse) Champions League wedstrijden bekijken bij RTL7 en de duels van de Europa League en Conference League bij Veronica. Wil je niets misssen? Dan kun je kiezen voor de betaalde varianten. De Champions League wordt via Ziggo Sport Totaal uitgezonden, en de Europa League en Conference League wedstrijden bij ESPN.

Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal kosten per maand
Provider Ziggo Sport Ziggo Sport Totaal per maand Actie
Budget Alles-in-1 N.v.t.  € 14,99
Caiway N.v.t.

€ 15,00

Canal Digitaal N.v.t. € 13,95
Delta N.v.t. € 15,00
Freedom N.v.t. € 13,95
Jonaz N.v.t. N.v.t.
Kabelnet Veendam N.v.t. € 14,00
KPN N.v.t. € 14,99
Onlne.nl N.v.t. € 13,95
SKP Pijnacker N.v.t. € 15,50
Solcon N.v.t. € 14,95
T-Mobile N.v.t. € 15,00 Eerste maand € 7,50
Youfone N.v.t. € 13,50
Ziggo Gratis  € 9,95

Videoland

Goed nieuws voor de kickboxliefhebbers. De wedstrijden van Glory (met Rico Verhoeven) zijn vanaf augustus 2022 gratis te zien, geldt voor alle abonnees van Videoland

W-sport

Sportzender die alleen vrouwensport uitzend. Voetbal, motorsport, basketbal, volleybal en meer, 24/7 vrouwensport. Dit is een engelstalige zender die met name live wedstrijden uitzend. KPN is de eerste aanbieder die deze zender in haar basispakket opneemt. Beschikbaar vanaf 18 augustus 2023.

Extra zenders

Normaal gesproken vallen streamingdiensten in de categorie extra zenderpakketten. Dit betekent dat jij via jouw internetprovider kunt kiezen voor bijvoorbeeld ESPN en/of Ziggo Sport en Viaplay. Je betaalt dan jouw internetprovider. Makkelijk, want maar één rekening. Viaplay kun je ook rechtstreeks afnemen. Voordeel daarvan is dat je geen televisiecontract nodig hebt, alleen een internetverbinding. 

Er is een groot aanbod aan zenders die allerlei soorten sport vertonen. Er is geen totaal abonnement beschikbaar. Dus moet je zelf kijken of een zenderpakket voldoende is, of dat je op alle diensten een abonnement moet afsluiten. Let op dat niet alle live wedstrijden getoond worden, soms alleen een samenvatting of de hoogtepunten van een wedstrijd.

App

Wil je in het weekend live wedstrijden kijken en je bent niet in de buurt van een televisie? Of ben je onderweg? Via de apps kun je op elk apparaat tv kijken. ESPN Watch, Ziggo Go, KPN TV, Online.nl Interactieve TV App, T-Mobile TV Anywhere, als je internet hebt kun je kijken.

Interactieve tv

Deze extra zenders zijn geschikt voor interactieve televisie mogelijkheden, zoals pauzeren, opnemen en terugkijken. Dat is handig bij internationale sporten en toernooien die in een andere tijdzone uitgezonden worden. Bijvoorbeeld tennis in Australië of een race in de USA. Maar ook voor onderweg. Online live tv kijken op tablet, laptop of smartphone.


Geactualiseerd: vrijdag 18 augustus 2023

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Als sitemanager telecom ben ik verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Ik ben telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat ik bij de Bencom Group in dienst kwam heb ik van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor ben ik  inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Je kunt me ook op Poliswijzer tegenkomen. Ik ben Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg.

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.