Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Start je vergelijking
+
alles-in-1
internet
internet+tv
internet+bellen
 • Exclusieve cashback van minimaal € 20
 • Compleet. Wij vergelijken alle providers
 • Gratis onafhankelijk advies

Internet providers vergelijken

Op Internetten.nl kun je eenvoudig alle providers vergelijken. Vul je gegevens in en selecteer je voorkeuren. Dan tonen wij je de beste en goedkoopste providers.

Ga snel naar:

Internet providers vergelijken en afsluiten in 2024

Waarom providers vergelijken?

Je vergelijkt verschillende internetproviders zodat je altijd het meest geschikte abonnement af kunt sluiten. Er zijn meerdere redenen om van je huidige provider over te stappen naar een andere provider.

 • Je wilt een hogere internetsnelheid
 • Je wilt een goedkoper internetabonnement
 • Je bent op zoek naar een betere klantenservice
 • Je wilt internet, bellen en tv afnemen bij één provider (alles-in-één-abonnement)
 • Je gaat verhuizen

Dat niet alleen. Vaak loont het om regelmatig over te stappen, omdat providers gunstige deals bieden aan nieuwe klanten. Meestal heb je een jaarcontract of een contract van 2 jaar. Daarna kun je met een maand opzegtermijn overstappen. Vergelijk internetproviders.

Wat is de beste internetprovider?

Dat hangt af van wat je belangrijk vindt en hoeveel je internet gebruikt. Als je weet wat je belangrijk vindt, kun je de verschillende providers op die punten met elkaar vergelijken. We vergelijken de grootste internetproviders en de kleinere spelers. Zo is er altijd wel een internet provider voor jou bij. 

Wil je een snelle internetverbinding? Sorteer dan op snelheid. Je kunt eventueel onder downloadsnelheid ook nog een minimumsnelheid aanvinken. Als je op snelheid sorteert, staat het goedkoopste abonnement per snelheid altijd bovenaan. Zo vind je makkelijk de beste deal. 

Naast prijs en internetsnelheid is de beschikbaarheid van internet belangrijk. Niet elke provider levert overal internet. Soms is er bijvoorbeeld alleen internet via de kabel beschikbaar, in andere gevallen ook via glasvezel. In onze vergelijker zie je welke internet abonnementen je op jouw adres kunt afsluiten. 

Internet en tv abonnement

Als je pakketten met internet én televisie gaat vergelijken, moet je op een aantal andere zaken letten. 

Wat zijn de opties voor interactieve tv?

 • Kun je opnemen?
 • Biedt de provider 'Begin gemist’ aan?
 • Kun je gebruikmaken van een tv-app?
 • Kun je On Demand kijken?
 • Biedt de provider ‘Programma gemist’ aan?

Je kunt dit allemaal aanvinken in de vergelijker. Dan krijg je alleen providers te zien die deze opties aanbieden. 

Extra zenders

Wellicht vind je extra zenderpakketten belangrijk, bijvoorbeeld ESPN Compleet, Ziggo Sport of Viaplay. Vink deze extra zenderpakketten aan in onze vergelijker.

Alles-in-één internet-abonnement

Het is meestal goedkoper om internet, televisie en bellen bij één provider af te sluiten in plaats van losse pakketten bij meerdere aanbieders. Naast bundelkorting is het voordeel van een alles-in-één-pakket dat je maar één aanspreekpunt hebt. Bekijk de beschikbare abonnementen.

Monteur en installatie

 • Komt er een monteur langs om alles te installeren?
 • Zo ja, is dit gratis of moet je ervoor betalen?

Geactualiseerd: vrijdag 6 oktober 2023

Ӕde de Jong
Ӕde de Jong Content marketeer

Ӕde is sinds begin 2023 werkzaam als content marketeer bij Gaslicht.com, Bellen.com en Internetten.nl. Hij is actief betrokken bij de websitecontent en het nieuws en zet zich dagelijks in om de complexe energie- en telecommarkt begrijpelijk te maken. Daarnaast is Ӕde verantwoordelijk voor het actualiseren van de websites.

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.