Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

ACM: Glasvezel blijft groeien en internet wordt sneller

door Margot Meendering

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) onderzoekt ieder kwartaal de ontwikkelingen op de telecommarkt. Wat zijn de meest opvallende uitkomsten?

Combinatie vast-mobiel stijgt

Steeds meer consumenten kiezen ervoor om hun vaste en mobiele abonnement af te nemen bij dezelfde provider. Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2019 is het aantal combinatieabonnementen met 8% toegenomen. Sommige providers bieden combinatievoordeel aan wanneer je je vaste en mobiele abonnement combineert.  

telecommonitorvast-mobiel.png

Aansluitingen

In het eerste kwartaal van 2020 zijn er in Nederland 7,45 miljoen internetaansluitingen. Veruit de meeste huishoudens hebben een kabelaansluiting. Daarna komt koper met 34%. Momenteel is 19% van de aansluitingen een glasvezelaansluiting. Dit aantal groeit trouwens gestaag door naar 1,4 miljoen aansluitingen. 

Minder traag internet

Mede door de stijging van het aantal glasvezelaansluitingen is een daling te zien in het aantal huishoudens met traag internet. Het aantal aansluitingen met een downloadsnelheid van minder dan 10 Mbps neemt af. Tegelijkertijd is er een stijging te zien van huishoudens met internet sneller dan 100 Mbps. 

telecommonitortraag-internet.png

Marktaandeel

Op de breedbandmarkt is het marktaandeel van verschillende aanbieders niet veranderd. VodafoneZiggo is met 45-50% de grootste partij. KPN volgt met 40-45% op de voet. Daarna komt T-Mobile met 10-15%. Deltafiber Nederland heeft minder dan 5% van de Nederlandse breedbandmarkt in handen.

telecomonirotmarktaandeel.png


 

Margot Meendering

Online content marketeer
Margot Meendering
Ik ben Margot, sinds juni 2019 werkzaam als online content marketeer bij de Bencom Group. Ik schrijf graag over nieuwe ontwikkelingen in de telecom branche. Mijn naam kom je tegen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Navigatie