Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

ACM: Glasvezel blijft groeien en internet wordt sneller

door Margot Meendering Leestijd: 2 minuten

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) onderzoekt ieder kwartaal de ontwikkelingen op de telecommarkt. Wat zijn de meest opvallende uitkomsten?

Combinatie vast-mobiel stijgt

Steeds meer consumenten kiezen ervoor om hun vaste en mobiele abonnement af te nemen bij dezelfde provider. Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2019 is het aantal combinatieabonnementen met 8% toegenomen. Sommige providers bieden combinatievoordeel aan wanneer je je vaste en mobiele abonnement combineert.  

telecommonitorvast-mobiel.png

Aansluitingen

In het eerste kwartaal van 2020 zijn er in Nederland 7,45 miljoen internetaansluitingen. Veruit de meeste huishoudens hebben een kabelaansluiting. Daarna komt koper met 34%. Momenteel is 19% van de aansluitingen een glasvezelaansluiting. Dit aantal groeit trouwens gestaag door naar 1,4 miljoen aansluitingen. 

Minder traag internet

Mede door de stijging van het aantal glasvezelaansluitingen is een daling te zien in het aantal huishoudens met traag internet. Het aantal aansluitingen met een downloadsnelheid van minder dan 10 Mbps neemt af. Tegelijkertijd is er een stijging te zien van huishoudens met internet sneller dan 100 Mbps. 

telecommonitortraag-internet.png

Marktaandeel

Op de breedbandmarkt is het marktaandeel van verschillende aanbieders niet veranderd. VodafoneZiggo is met 45-50% de grootste partij. KPN volgt met 40-45% op de voet. Daarna komt T-Mobile met 10-15%. Deltafiber Nederland heeft minder dan 5% van de Nederlandse breedbandmarkt in handen.

telecomonirotmarktaandeel.png


 

Geactualiseerd: vrijdag 17 juli 2020

Margot Meendering
Margot Meendering Online content marketeer

Margot was tot juni 2022 werkzaam als Online productspecialist Telecom bij Internetten.nl. Door het verwerken van de producten en diensten in onze vergelijkingen is Margot snel telecom expert geworden. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan in het ondersteunen van onze klanten via de klantenservice. Ze weet hierdoor veel van vaste en mobiele telecom zaken. Vandaar dat je haar naam nog kunt tegenkomen bij telecom gerelateerde artikelen en nieuwsberichten.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.