Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 10.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken
9,4 /10

Delta komt met 8 Gbps internet via glasvezel

door Margot Meendering 1 reactie

Delta introduceert nieuwe internetabonnementen via glasvezel met een snelheid van 8 Gbps. Dit is de hoogste snelheid die tot nu toe via glasvezel wordt geleverd. Concurrenten Ziggo en KPN bieden maximaal 1 gigabit per seconde. Dit wordt bij Delta de nieuwe standaard en gaat fors in prijs omlaag. Het 8 Gig abonnement kost 67,50 euro en voor 1 Gig betaal je 50 euro per maand.

Prijsverlaging en snelheidsverhoging: 1 Gig de standaarddelta.gif

Delta verlaagt de prijs van het 1 Gbps abonnement naar 50 euro per maand. Dat betekent dat klanten die al 1 Gbps afnemen er 14 euro op vooruit gaan. Ook worden klanten met een 400 Mbps abonnement automatisch en zonder meerprijs geüpgraded naar een gigabit pakket (1 Gig=1000 Mbps). Dit betekent dat zij gratis een veel hogere snelheid krijgen.  En nieuwe klanten hebben nog meer voordeel, die betalen de eerste 12 maanden € 45,00 per maand, vanwege een actie.

digitale-snelweg-verandert-delta-2021.PNG

Nieuwe glasvezel technologie 

Delta is bezig met de uitrol van het allernieuwste XGS-PON netwerk. Deze technologie kan uiteindelijk snelheden tot 10 Gbps doorgeven. De 8 Gbps abonnementen van Delta zijn als eerste beschikbaar voor mensen met glasvezel van Delta in Het Hogeland in Groningen, Drechterland-Noord in Noord-Holland en Alphen, Chaam en Riel in Noord-Brabant. Maandelijks komen er nieuwe plaatsen bij. 

Nieuwste modem

Klanten die het 8 Gbps pakket afnemen krijgen het nieuwste modem thuisgestuurd met een totale capaciteit van 8000 Mbps, verdeeld over meerdere streams van 1 en 2,5 Gbps symmetrisch en wifi 5 en 6. Eind 2022 komt er een nieuw modem beschikbaar die de snelheid tot 8 Gbps kan doorsturen via één LAN-poort.

Gepubliceerd: vrijdag 6 augustus 2021
Geactualiseerd: vrijdag 3 september 2021

Margot Meendering
Margot Meendering Online content marketeer

Margot is sinds juni 2019 werkzaam als Online productspecialist Telecom bij Internetten.nl. Door het verwerken van de producten en diensten in onze vergelijkingen is Margot snel telecom expert geworden. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan in het ondersteunen van onze klanten via de klantenservice. Ze weet hierdoor veel van vaste en mobiele telecom zaken. Verder schrijft Margot regelmatig over nieuwe ontwikkelingen in de telecommarkt.

Reacties (1)

Geplaatst door: HCJ Beuks ()

De info klopt niet. 1Gbit dat voorheen € 69 kostte, wordt weliswaar fors goedkoper bij Delta, doch geen € 45 zoals Margot hier schrijft, maar € 50 p/mnd. Zie voor meer info over hoe de prijzen er uit gaan zien https://www.delta.nl/snelheid/

Opmerking van de redactie op 03-09-2021
Bedankt voor uw oplettendheid. Er loopt momenteel een actie waardoor nieuwe klanten het eerste jaar € 45 per maand betalen. Maar zonder die korting is de prijs inderdaad € 50. We hebben de informatie aangepast.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie