Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 10.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken
9,4 /10

Bij deze provider kijk je het voordeligst naar ESPN

door Margot Meendering

De betaalde sportzender ESPN is van zes naar vier zenders teruggegaan. Meer live wedstrijden en minder herhalingen, dat is de bedoeling. Het gevolg van deze wijziging is dat ESPN Eredivisie is verdwenen. Een ESPN abonnement is beschikbaar in twee ‘smaken’: ESPN en ESPN Compleet. ESPN zit nu als zender bij alle providers in het basispakket. Wil je alle wedstrijden in Nederland en of het buitenland kunnen bekijken? Dan heb je ESPN Compleet nodig. Wat krijg je eigenlijk voor je geld en welke provider biedt de goedkoopste ESPN deal? 

Reclame voor ESPN abonnement

Wat is er veranderd bij een ESPN abonnement?

Bijna alle providers bieden ESPN standaard aan in het zenderaanbod. Hier hoef je dus geen extra ESPN abonnement voor af te sluiten. ESPN is dus in de meeste gevallen een 'gewone' zender geworden en geen extra betaalzender meer. Alleen Ziggo heeft ESPN 1 niet in het standaard zenderpakket opgenomen. Op ESPN kijk je wedstrijden uit de Eredivisie maar ook de Keuken Kampioen Divisie, KNVB Beker en UEFA Europa League. ESPN zendt niet alle Eredivisie wedstrijden gratis uit. Regelmatig worden wedstrijden van Ajax, Feyenoord en FC Groningen uitgezonden, maar niet allemaal. Als je niets van de Eredivisie wilt missen heb je dus een (betaald) ESPN Compleet abonnement nodig. ESPN Compleet bestond uit zes zenders, dit is teruggebracht naar vier. ESPN International is komen te vervallen. Buitenlandse competities zijn te kijken via ESPN Compleet.

ESPN zendt meer uit dan voetbal alleen. Ook verschillende andere sporten, sportdocumentaires en praatprogramma's zijn deel van de programmering. Daarnaast is ESPN vanaf nu ook beschikbaar als 4K zender. Als je een 4K decoder en abonnement hebt, kun je dus ook wedstrijden kijken in Ultra HD kwaliteit.  

Uitzendrechten

Een van de redenen dat ESPN Compleet is teruggegaan van zes naar vier zenders is de Bundesliga. ESPN is de uitzendrechten van de Bundesliga kwijtgeraakt aan de nieuwe streamingdienst Viaplay van Nordic Entertainment Group. Daarnaast waren er, vooral op de internationale zenders, veel herhalingen te zien.

Gratis Eredivisie kijken?

Bij ondermeer KPN, Canal Digitaal, T-Mobile, Youfone, Kabelnoord en SKV kun je in ieder geval het hoofdkanaal ESPN 1 zonder extra kosten met het basis tv-abonnement bekijken. Uitzondering is Ziggo. Bij Ziggo moet je het ESPN Compleet abonnement a € 17,95 per maand kopen om naar Eredivisievoetbal te kunnen kijken.

Wat krijg je per provider?

Provider ESPN Compleet per maand Internet, TV & ESPN Compleet (prijs 1e jaar) 
Logo Youfone € 5 Youfone Internet en TV Standaard 30 Mb: € 38,83
Logo Online.nl Gratis (standaard in pakket)

Online.nl Internet + TV 100 Mb/s + ESPN Compleet: € 40,25

Logo SKV Gratis bij Internet + TV, € 7,50 bij TV only

St. Kabelnet Veendam Internet + TV 200 Mb + ESPN Compleet: € 43,25

Logo Budget Alles in 1 €12,99 Budget Alles-in-1 Internet + TV + ESPN Compleet: € 46,91
Logo Caiway

Gigasnel: € 5

Slim: € 8

Voordelig: € 11

Caiway Internet en TV Slim + ESPN Compleet: € 54,50

Logo Delta € 11 Delta Internet + Interactieve TV Flex basis + ESPN Compleet: € 55,00
Logo T-Mobile € 10 (1e mnd € 2,50)

T-Mobile Internet Basic + TV + ESPN Compleet: € 55,63

Logo XS4ALL € 12,95 KPN Internet en TV 50 Mb + ESPN Compleet: € 58,82
Logo KPN € 12,95 KPN Internet en TV 50 Mb + ESPN Compleet: € 58,82
Logo SKP € 15,95 SKP Pijnacker Brons en Televisie + ESPN Compleet: € 60,95
Logo Ziggo € 17,95 (evt. 12 maanden gratis als welkomscadeau) Ziggo Internet Start & Kabel TV & : € 62,89
Logo Freedom Gratis (standaard in TV Pakket) Freedom Internet & TV: € 62,95
Logo Solcon € 12,95

Solcon Internet en TV Start + ESPN Compleet: € 64,49


 

Gepubliceerd: dinsdag 17 augustus 2021

Margot Meendering
Margot Meendering Online content marketeer

Margot is sinds juni 2019 werkzaam als Online productspecialist Telecom bij Internetten.nl. Door het verwerken van de producten en diensten in onze vergelijkingen is Margot snel telecom expert geworden. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan in het ondersteunen van onze klanten via de klantenservice. Ze weet hierdoor veel van vaste en mobiele telecom zaken. Verder schrijft Margot regelmatig over nieuwe ontwikkelingen in de telecommarkt.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie