Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Fiber gaat concurrentie aan met Caiway

door Jeanet Woldring

Glasvezelprovider Fiber gaat op korte termijn de concurrentie aan met   Caiway. De aanbieder gaat haar diensten aanbieden in alle gemeentes waar het glasvezelnetwerk van CIF ligt. Dat heeft initiatief Nederland Kiest Zelf bekendgemaakt.

Actie

De netwerkbeheerder CIF heeft het glasvezelnetwerk vorig jaar opengesteld voor nieuwe aanbieders, zoals dat ook op andere glasvezelnetwerken in Nederland het geval is. De laatste weken is er zowel online als in de verschillende gemeentes zelf actie gevoerd door Nederland Kiest Zelf. Middels een petitie is een collectief gevormd om alle glasvezelaanbieders van Nederland te overtuigen aan te sluiten op het CIF netwerk.

Medio 2015 actief

De actie heeft inmiddels circa 5000 handtekeningen opgeleverd. Glasvezelprovider Fiber verwacht in de zomer haar glasvezeldiensten te leveren in Caiway gebieden. Gaby ter Keurs van Fiber: “Dat er zo massaal is gereageerd op de oproep van Nederland Kiest Zelf en onze eigen inventarisatie geeft ons voldoende vertrouwen dat we onze diensten in deze gebieden willen aanbieden. Ik wil wel alvast toezeggen dat we de inschrijvers bij Nederland Kiest Zelf zullen belonen voor hun steun in de vorm van een exclusieve aanbieding.” De verwachting is dat Fiber deze zomer haar diensten op het CIF-netwerk beschikbaar stelt.

Max Verhoeven laat namens Nederland Kiest Zelf weten blij te zijn dat Fiber de concurrentie met Caiway aan wil gaan. “Maar we strijden door om alle glasvezelaanbieders van Nederland aan te sluiten op het netwerk van CIF.” De site van de actiegroep zal daarom tot zeker 30 april beschikbaar blijven.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie