Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Fiber gaat concurrentie aan met Caiway

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Glasvezelprovider Fiber gaat op korte termijn de concurrentie aan met   Caiway. De aanbieder gaat haar diensten aanbieden in alle gemeentes waar het glasvezelnetwerk van CIF ligt. Dat heeft initiatief Nederland Kiest Zelf bekendgemaakt.

Actie

De netwerkbeheerder CIF heeft het glasvezelnetwerk vorig jaar opengesteld voor nieuwe aanbieders, zoals dat ook op andere glasvezelnetwerken in Nederland het geval is. De laatste weken is er zowel online als in de verschillende gemeentes zelf actie gevoerd door Nederland Kiest Zelf. Middels een petitie is een collectief gevormd om alle glasvezelaanbieders van Nederland te overtuigen aan te sluiten op het CIF netwerk.

Medio 2015 actief

De actie heeft inmiddels circa 5000 handtekeningen opgeleverd. Glasvezelprovider Fiber verwacht in de zomer haar glasvezeldiensten te leveren in Caiway gebieden. Gaby ter Keurs van Fiber: “Dat er zo massaal is gereageerd op de oproep van Nederland Kiest Zelf en onze eigen inventarisatie geeft ons voldoende vertrouwen dat we onze diensten in deze gebieden willen aanbieden. Ik wil wel alvast toezeggen dat we de inschrijvers bij Nederland Kiest Zelf zullen belonen voor hun steun in de vorm van een exclusieve aanbieding.” De verwachting is dat Fiber deze zomer haar diensten op het CIF-netwerk beschikbaar stelt.

Max Verhoeven laat namens Nederland Kiest Zelf weten blij te zijn dat Fiber de concurrentie met Caiway aan wil gaan. “Maar we strijden door om alle glasvezelaanbieders van Nederland aan te sluiten op het netwerk van CIF.” De site van de actiegroep zal daarom tot zeker 30 april beschikbaar blijven.

Geactualiseerd: woensdag 25 maart 2015

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.