Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Fiber neemt Stipte over

door Anniek Kruijer Leestijd: 2 minuten

Glasvezelaanbieder Fiber Nederland neemt breedbandconcurrent Stipte over. Samen met Stipte -het vroegere Scarlet- wil de ‘challenger’ de markt blijven uitdagen en klanten verrassen met nieuwe diensten, verbeterde service en scherpe prijzen. Bezoekers van Internetten.nl en Totaalwijzer.nl kunnen nu al profiteren van een exclusieve actie. Benieuwd welke?

Beide merken blijven bestaan

Beide merken blijven naast elkaar bestaan en er verandert voor klanten vooralsnog niets. Fiber biedt momenteel al scherpe prijzen op onze vergelijkingssites en staat hiermee in de Top 5 op Internetten.nl. Voor 390 euro heb je een Alles-in-1 pakket inclusief een jaar lang gratis Fox Sports Eredivisie. 

Stipte voorheen Scarlet

De bestuurder van Fiber is Martijn van Scherpenzeel, tevens grondlegger van het energiebedrijf Oxxio. De twee bedrijven hebben samen ongeveer zeventig werknemers. Stipte was voorheen Scarlet, het telecombedrijf van Paul Gelderloos dat eind jaren '90 zogeheten Carrier Select diensten aanbood. Door eerst een 4-cijferig nummer in te toetsen op je vaste telefoon, kon je dan goedkoper bellen. In mei 2014 is de naam Scarlet veranderd in Stipte. De provider kwam in 2008 in handen van Belgacom, maar het Belgische moederbedrijf stootte het af via een management buy-out enkele jaren geleden. In België is Scarlet nog altijd actief. 

Geen eigen netwerk

Het in Amsterdam gevestigde Fiber NL bestaat drie jaar en positioneert zich als een bedrijf dat tegen scherpe tarieven 'diensten aanbiedt die het leven van de gebruikers leuker en makkelijker maken'. Zo levert het bijvoorbeeld alarmdiensten. Daartoe nam het een meerderheidsbelang in technologiebedrijf SmartAlarm, schrijft het Financieel Dagblad.

Beide providers zijn actief op het FTTH-netwerk van Reggefiber/KPN. Ze bieden allebei alles-in-1 producten en een aantal andere diensten. Hoewel beide merken blijven bestaan, zal Fiber wel gebruikmaken van de mogelijkheid om diensten uit te wisselen tussen beide providers. Zo kan SmartAlarm nu ook aan klanten van Stipte aangeboden worden.

Exclusieve actie op Internetten.nl en Totaalwijzer.nl

De provider Fiber heeft momenteel een exclusieve actie lopen op onze websites. Je hebt al een All-in-one pakket 80 Mbps voor 27,50 euro per maand en gratis Fox Sport Eredivisie t.w.v. 210 euro! Met dit pakket behaalt Fiber de vierde positie in de Top 5 op Internetten.nl en Totaalwijzer.nl. Ook bij alle andere pakketten, zowel DSL als glasvezel, ontvang je een korting en gratis Fox Sports Eredivisie.

Geactualiseerd: vrijdag 16 december 2022

Anniek Kruijer
Anniek Kruijer Content marketeer

Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.