Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Freedom Internet sluit vanaf 1 mei eerste klanten aan

door Margot Meendering Leestijd: 2 minuten

De nieuwe internetprovider Freedom Internet begint op 1 mei met haar eerste consumententest voor internettoegang. In de eerste instantie kunnen 128 klanten zich inschrijven. Hiermee wil Freedom ervaring opdoen met het logistieke traject, het aansluiten van nieuwe klanten en het overstappen tussen internetproviders. Update 13 mei: er wordt gestart met de inschrijving voor een tweede groep klanten (256 plekken), die kunnen zich meteen aanmelden voor televisie (wordt ook aangeboden vanaf 15 mei).

freedominternetlogo.jpg

Technische kennis

De internetverbinding is niet voor iedereen beschikbaar. Freedom zoekt voor deze test consumenten met technische ervaring. Zij hebben een eigen internetmodem, of kunnen zelf de FRITZ!Box-modem uit het doe-het-zelf pakket aansluiten. Ook is de test alleen voor consumenten die nu al een @freedom.nl mailadres hebben. 

Eerst alleen internet

Freedom Internet test in de eerste fase alleen de internetverbinding. TV en telefonie volgen in een later stadium. De provider maakt gebruik van het netwerk van KPN. Als de bevindingen van de testgroep zijn verwerkt, wordt de groep telkens verdubbeld. Update 13 mei 2020: op 15 mei start de tweede ronde voor 256 nieuwe klanten en kan televisie aangevraagd worden. Dit betreft televisie via Canal Digitaal en de ontvanger moet zelf worden aangesloten. 

Prijzen internetverbindingen

Nu Freedom de verbinding daadwerkelijk gaat testen, zijn ook de prijzen bekendgemaakt.

Pakket Maandprijs Netwerk
Glasvezel 1 Gbps  € 49  Regionale netwerken
Glasvezel 100 Mbps  € 59  KPN
Glasvezel 200 Mbps  € 67  KPN
Glasvezel 500 Mbps  € 74  KPN
Glasvezel 1 Gbps  € 84  KPN
DSL max. snelheid  € 47  KPN
DSL pairbonding  € 10 (extra)  KPN


Prijzen televisie

Vanaf 15 mei kan televisie aangevraagd worden, je kijkt via Canal Digitaal. Er is keuze uit twee pakketten met een jaarcontract (één ontvanger inbegrepen):

Pakket Maandprijs
Basis  € 15,95
Entertainment  € 21,95
Extra ontvanger  € 4,00

En er zijn themapakketten (maandcontracten): Ziggo Sport Totaal (€ 13,95), Fox Sports International (€ 9,95) en Film1 (€ 15).

Lees ook: Freedom Internet gaat concurrentiestrijd aan

Geactualiseerd: donderdag 14 mei 2020

Margot Meendering
Margot Meendering Online content marketeer

Margot was tot juni 2022 werkzaam als Online productspecialist Telecom bij Internetten.nl. Door het verwerken van de producten en diensten in onze vergelijkingen is Margot snel telecom expert geworden. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan in het ondersteunen van onze klanten via de klantenservice. Ze weet hierdoor veel van vaste en mobiele telecom zaken. Vandaar dat je haar naam nog kunt tegenkomen bij telecom gerelateerde artikelen en nieuwsberichten.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.