Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Freedom Internet sluit vanaf 1 mei eerste klanten aan

door Margot Meendering

De nieuwe internetprovider Freedom Internet begint op 1 mei met haar eerste consumententest voor internettoegang. In de eerste instantie kunnen 128 klanten zich inschrijven. Hiermee wil Freedom ervaring opdoen met het logistieke traject, het aansluiten van nieuwe klanten en het overstappen tussen internetproviders. Update 13 mei: er wordt gestart met de inschrijving voor een tweede groep klanten (256 plekken), die kunnen zich meteen aanmelden voor televisie (wordt ook aangeboden vanaf 15 mei).

freedominternetlogo.jpg

Technische kennis

De internetverbinding is niet voor iedereen beschikbaar. Freedom zoekt voor deze test consumenten met technische ervaring. Zij hebben een eigen internetmodem, of kunnen zelf de FRITZ!Box-modem uit het doe-het-zelf pakket aansluiten. Ook is de test alleen voor consumenten die nu al een @freedom.nl mailadres hebben. 

Eerst alleen internet

Freedom Internet test in de eerste fase alleen de internetverbinding. TV en telefonie volgen in een later stadium. De provider maakt gebruik van het netwerk van KPN. Als de bevindingen van de testgroep zijn verwerkt, wordt de groep telkens verdubbeld. Update 13 mei 2020: op 15 mei start de tweede ronde voor 256 nieuwe klanten en kan televisie aangevraagd worden. Dit betreft televisie via Canal Digitaal en de ontvanger moet zelf worden aangesloten. 

Prijzen internetverbindingen

Nu Freedom de verbinding daadwerkelijk gaat testen, zijn ook de prijzen bekendgemaakt.

Pakket Maandprijs Netwerk
Glasvezel 1 Gbps  € 49  Regionale netwerken
Glasvezel 100 Mbps  € 59  KPN
Glasvezel 200 Mbps  € 67  KPN
Glasvezel 500 Mbps  € 74  KPN
Glasvezel 1 Gbps  € 84  KPN
DSL max. snelheid  € 47  KPN
DSL pairbonding  € 10 (extra)  KPN


Prijzen televisie

Vanaf 15 mei kan televisie aangevraagd worden, je kijkt via Canal Digitaal. Er is keuze uit twee pakketten met een jaarcontract (één ontvanger inbegrepen):

Pakket Maandprijs
Basis  € 15,95
Entertainment  € 21,95
Extra ontvanger  € 4,00

En er zijn themapakketten (maandcontracten): Ziggo Sport Totaal (€ 13,95), Fox Sports International (€ 9,95) en Film1 (€ 15).

Lees ook: Freedom Internet gaat concurrentiestrijd aan

Margot Meendering

Online content marketeer
Margot Meendering
Ik ben Margot, sinds juni 2019 werkzaam als online content marketeer bij de Bencom Group. Ik schrijf graag over nieuwe ontwikkelingen in de telecom branche. Mijn naam kom je tegen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Navigatie