Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Freedom Internet gaat concurrentiestrijd aan

door Margot Meendering 2 reacties Leestijd: 2 minuten

Actiecomité ‘XS4ALL moet blijven’ heeft op 11 november 2019 de nieuwe internetprovider Freedom Internet geïntroduceerd. 

freedominternetlogo.jpg

Freedom Internet is opgericht vanuit onvrede over het verdwijnen van de merknaam XS4ALL. Moederbedrijf KPN heeft begin 2019 laten weten te stoppen met de merken Telfort, XS4ALL en Yes Telecom. Het bedrijf liet weten de diensten onder te brengen bij het eigen merk en de KPN diensten uit te breiden met de beste elementen van XS4ALL, Telfort en Yes Telecom. 

Kort na de aankondiging van KPN om de merknamen te schrappen is een petitie gestart door de actiegroep 'XS4ALL moet blijven' die in korte tijd meer dan 40.000 keer werd ondertekend. Nu komt de actiegroep dus met een nieuwe provider. Binnen twee dagen heeft het 'XS4ALL moet blijven' via crowdfunding een startkapitaal van 2,5 miljoen euro ingezameld voor Freedom Internet.

Privacy, veiligheid en kwaliteit

Freedom Internet gaat TV, Internet via koper en glasvezel en vaste telefonie aanbieden. De provider wil zich onderscheiden op het gebied van privacy, veiligheid en kwaliteit. Concreet zegt Freedom Internet dat ze het activisme van XS4ALL in stand gaat houden door zich 'actief in te zetten' op verschillende punten. Freedom Internet positioneert zich in de markt als alternatief voor XS4ALL. Freedom internet heeft ook bekend gemaakt dat ze klanten een eigen domein willen geven voor hun e-mailadres. Hierdoor kunnen klanten hun e-mailadres houden als ze besluiten om over te stappen naar een andere provider.

Levering in 2020

Vanaf het eerste kwartaal van 2020 zal Freedom internet, televisie en telefonie aanbieden via ADSL en glasvezel. De Voice over IP- telefoniediensten zullen geleverd worden met behulp van het platform van Voys. De nieuwe provider wil binnen een paar jaar zo’n 60.000 klanten hebben en richt zich in de eerste instantie op de klantengroep van XS4ALL en KPN. In de toekomst wil de provider ook diensten via kabel aanbieden. 

Geactualiseerd: vrijdag 17 april 2020

Margot Meendering
Margot Meendering Online content marketeer

Margot was tot juni 2022 werkzaam als Online productspecialist Telecom bij Internetten.nl. Door het verwerken van de producten en diensten in onze vergelijkingen is Margot snel telecom expert geworden. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan in het ondersteunen van onze klanten via de klantenservice. Ze weet hierdoor veel van vaste en mobiele telecom zaken. Vandaar dat je haar naam nog kunt tegenkomen bij telecom gerelateerde artikelen en nieuwsberichten.

Reacties (2)

Geplaatst door: Leo Frings ()

Laat me weten wanneer ik van XS4ALL/ KPN over kan stappen op Freedom internet.

Geplaatst door: F.A.M. van der Heijden ()

Wil zo snel mogelijk weten wanneer ik over kan stappen ,en de prijzen weet van jullie want xs4all email werkt niet meer.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.