Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Freedom Internet gaat concurrentiestrijd aan

door Margot Meendering 2 reacties

Actiecomité ‘XS4ALL moet blijven’ heeft op 11 november 2019 de nieuwe internetprovider Freedom Internet geïntroduceerd. 

freedominternetlogo.jpg

Freedom Internet is opgericht vanuit onvrede over het verdwijnen van de merknaam XS4ALL. Moederbedrijf KPN heeft begin 2019 laten weten te stoppen met de merken Telfort, XS4ALL en Yes Telecom. Het bedrijf liet weten de diensten onder te brengen bij het eigen merk en de KPN diensten uit te breiden met de beste elementen van XS4ALL, Telfort en Yes Telecom. 

Kort na de aankondiging van KPN om de merknamen te schrappen is een petitie gestart door de actiegroep 'XS4ALL moet blijven' die in korte tijd meer dan 40.000 keer werd ondertekend. Nu komt de actiegroep dus met een nieuwe provider. Binnen twee dagen heeft het 'XS4ALL moet blijven' via crowdfunding een startkapitaal van 2,5 miljoen euro ingezameld voor Freedom Internet.

Privacy, veiligheid en kwaliteit

Freedom Internet gaat TV, Internet via koper en glasvezel en vaste telefonie aanbieden. De provider wil zich onderscheiden op het gebied van privacy, veiligheid en kwaliteit. Concreet zegt Freedom Internet dat ze het activisme van XS4ALL in stand gaat houden door zich 'actief in te zetten' op verschillende punten. Freedom Internet positioneert zich in de markt als alternatief voor XS4ALL. Freedom internet heeft ook bekend gemaakt dat ze klanten een eigen domein willen geven voor hun e-mailadres. Hierdoor kunnen klanten hun e-mailadres houden als ze besluiten om over te stappen naar een andere provider.

Levering in 2020

Vanaf het eerste kwartaal van 2020 zal Freedom internet, televisie en telefonie aanbieden via ADSL en glasvezel. De Voice over IP- telefoniediensten zullen geleverd worden met behulp van het platform van Voys. De nieuwe provider wil binnen een paar jaar zo’n 60.000 klanten hebben en richt zich in de eerste instantie op de klantengroep van XS4ALL en KPN. In de toekomst wil de provider ook diensten via kabel aanbieden. 

Margot Meendering

Online content marketeer
Margot Meendering
Ik ben Margot, sinds juni 2019 werkzaam als online content marketeer bij de Bencom Group. Ik schrijf graag over nieuwe ontwikkelingen in de telecom branche. Mijn naam kom je tegen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.

Reacties (2)

Geplaatst door: Leo Frings ()

Laat me weten wanneer ik van XS4ALL/ KPN over kan stappen op Freedom internet.

Geplaatst door: F.A.M. van der Heijden ()

Wil zo snel mogelijk weten wanneer ik over kan stappen ,en de prijzen weet van jullie want xs4all email werkt niet meer.

Reageren

Navigatie