Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

HBO stopt in Nederland, Ziggo neemt series over

door Anniek Kruijer Leestijd: 1 minuut

HBO-GO-Tele2.pngVanaf 1 januari stopt HBO Nederland met het uitzenden van films en series. Ziggo-klanten hoeven niet te vrezen. Kabelbedrijf Ziggo heeft de rechten van de HBO-series, waaronder Game of Thrones gekocht en wil de nieuwe dienst gaan aanbieden vanaf 2017. 

Een HBO-abonnement kost ongeveer 15 euro per maand. Daarmee is het duurder dan concurrent Netflix, dat 10 euro per maand kost. Uit een nieuwsbericht op de site van Sqarql blijkt dat alle diensten waaronder de lineaire tv-zenders HBO, HBO 2 en HBO 3, de streaming app HBO Go en de SVoD-dienst HBO On Demand worden beëindigd. 

HBO wordt exclusieve content bij Ziggo

Door het stopzetten van de zender zullen KPN en andere aanbieders klanten verliezen. De betaalzender zit momenteel inbegrepen bij de duurdere abonnementen van Fiber en KPN (ook KPN Compleet) en bij alle abonnementen van Online.nl. Zij zullen hun producten waarschijnlijk moeten aanpassen. Ziggo is samen met moederbedrijf Liberty Global eigenaar van HBO Nederland. In februari 2012 had Ziggo de primeur met het uitzenden van HBO. Het ging om de lineaire kanalen en de VoD-diensten. Volgens Telecompaper maakt de kabelaar in november bekend in welke vorm het HBO-content gaat aanbieden.

Geactualiseerd: donderdag 25 mei 2023

Anniek Kruijer
Anniek Kruijer Content marketeer

Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.