Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Hoe verbeteren KPN en Ziggo je wifi bereik?

door Margot Meendering Leestijd: 3 minuten

Je wilt in bed nog even een aflevering van je favoriete serie kijken en ineens valt je wifi verbinding weg. Heel irritant! Gelukkig zijn er verschillende manieren om je wifi signaal te versterken. Ook KPN en Ziggo bieden apparaten waardoor je overal supergoeie wifi hebt. Wat is de beste manier om je wifi-bereik te vergroten?

Access point of wifi versterker

Zo’n wifi versterker is niet de beste oplossing omdat het apparaat je internetsnelheid halveert. Het is beter om een access point te installeren via een internetkabel. Een access point is eigenlijk een tweede modem waarmee je kan verbinden. Je verbindt het accesspoint met een internetkabel aan je modem waardoor de apparaten met elkaar samenwerken.

Ziggo Wifibooster (stopcontact) versus KPN SuperWifi versterker (stopcontact)

KPN en Ziggo bieden allebei de optie om een access point te bestellen bij een abonnement. KPN biedt de versterker aan onder de naam SuperWifi en Ziggo noemt het een Wifibooster. 

Sinds december 2019 biedt Ziggo een nieuwe Wifibooster aan. Deze vervangt de oude Ziggo C7 maar qua specificaties lijken de beide apparaten op elkaar. Allebei zijn ze geschikt voor zowel 2,4GHz als 5GHz. De snelheid van de nieuwe Mercury Compal Access Point 7465 is vergelijkbaar met de Ziggo C7. Naast de wifibooster via een internetkabel biedt Ziggo ook een booster aan die werkt via het stopcontact. Met deze wifibooster is het niet nodig om een extra kabel aan te leggen. Wel wordt je internetsnelheid meestal lager, bij de wifibooster via de internetkabel blijft je internetsnelheid gelijk

KPN levert SuperWifi via vernieuwde mesh-technologie. Deze technologie legt een soort ‘wifideken’ door je hele huis door de verschillende SuperWifi-punten met elkaar samen te laten werken. De SuperWifi-punten van KPN steek je in het stopcontact, maar anders dan bij een gewone wifi versterker blijft je internetsnelheid gelijk. In onderstaande tabel kun je de verschillen zien tussen de wifiboosters van Ziggo.

 ziggo wifi versterkerZiggo Wifibooster via internetkabel ziggo wifi versterker via stopcontactZiggo wifibooster via het stopcontact superrwifi.png KPN Superwifi punten (via stopcontact)
+ De meest stabiele manier om je snelheid te verhogen  Het is niet nodig om een extra kabel aan te leggen Het is niet nodig om een extra kabel aan te leggen
+ Je internetsnelheid blijft gelijk Simpel aansluiten via het stopcontact Het mesh-netwerk zorgt voor wifi in je hele huis
Je moet een extra internetkabel aanleggen Netwerk kan worden vergroot door een extra punt aan te sluiten Je kunt het netwerk uitbreiden door meer punten aan te sluiten
Vaak neemt je internetsnelheid fors af. Je internetsnelheid blijft gelijk
Het signaal kan worden verstoord door andere apparaten Superwifi punten zijn duurder dan de Wifiboosters van Ziggo
Prijs: € 59 (of €1 p/m bij je abonnement)  Prijs: € 99 (of €2 p/m bij je abonnement) Prijs: € 149 (of tijdelijk gratis bij je abonnement)

Geactualiseerd: vrijdag 16 juli 2021

Margot Meendering
Margot Meendering Online content marketeer

Margot was tot juni 2022 werkzaam als Online productspecialist Telecom bij Internetten.nl. Door het verwerken van de producten en diensten in onze vergelijkingen is Margot snel telecom expert geworden. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan in het ondersteunen van onze klanten via de klantenservice. Ze weet hierdoor veel van vaste en mobiele telecom zaken. Vandaar dat je haar naam nog kunt tegenkomen bij telecom gerelateerde artikelen en nieuwsberichten.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.