Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Hoe verbeteren KPN en Ziggo je wifi bereik?

door Margot Meendering

Je wilt in bed nog even een aflevering van je favoriete serie kijken en ineens valt je wifi verbinding weg. Heel irritant! Gelukkig zijn er verschillende manieren om je wifi signaal te versterken. Ook KPN en Ziggo bieden apparaten waardoor je overal supergoeie wifi hebt. Wat is de beste manier om je wifi-bereik te vergroten?

Access point of wifi versterker

Zo’n wifi versterker is niet de beste oplossing omdat het apparaat je internetsnelheid halveert. Het is beter om een access point te installeren via een internetkabel. Een access point is eigenlijk een tweede modem waarmee je kan verbinden. Je verbindt het accesspoint met een internetkabel aan je modem waardoor de apparaten met elkaar samenwerken.

Ziggo Wifibooster versus KPN SuperWifi

KPN en Ziggo bieden allebei de optie om een access point te bestellen bij een abonnement. KPN biedt de versterker aan onder de naam SuperWifi en Ziggo noemt het een Wifibooster. 

Sinds december 2019 biedt Ziggo een nieuwe Wifibooster aan. Deze vervangt de oude Ziggo C7 maar qua specificaties lijken de beide apparaten op elkaar. Allebei zijn ze geschikt voor zowel 2,4GHz als 5GHz. De snelheid van de nieuwe Mercury Compal Access Point 7465 is vergelijkbaar met de Ziggo C7. Naast de wifibooster via een internetkabel biedt Ziggo ook een booster aan die werkt via het stopcontact. Met deze wifibooster is het niet nodig om een extra kabel aan te leggen. Wel wordt je internetsnelheid meestal lager, bij de wifibooster via de internetkabel blijft je internetsnelheid gelijk

KPN levert SuperWifi via vernieuwde mesh-technologie. Deze technologie legt een soort ‘wifideken’ door je hele huis door de verschillende SuperWifi-punten met elkaar samen te laten werken. De SuperWifi-punten van KPN steek je in het stopcontact, maar anders dan bij een gewone wifi versterker blijft je internetsnelheid gelijk. In onderstaande tabel kun je de verschillen zien tussen de wifiboosters van Ziggo.

 2020-02-05-103744-window.pngZiggo Wifibooster via internetkabel wifipunt-via-stopcontact.pngZiggo wifibooster via het stopcontact superrwifi.png KPN Superwifi punten (via stopcontact)
+ De meest stabiele manier om je snelheid te verhogen  Het is niet nodig om een extra kabel aan te leggen Het is niet nodig om een extra kabel aan te leggen
+ Je internetsnelheid blijft gelijk Simpel aansluiten via het stopcontact Het mesh-netwerk zorgt voor wifi in je hele huis
Je moet een extra internetkabel aanleggen Netwerk kan worden vergroot door een extra punt aan te sluiten Je kunt het netwerk uitbreiden door meer punten aan te sluiten
Vaak neemt je internetsnelheid fors af. Je internetsnelheid blijft gelijk
Het signaal kan worden verstoord door andere apparaten Superwifi punten zijn duurder dan de Wifiboosters van Ziggo
Prijs: € 59 (of €1 p/m bij je abonnement)  Prijs: € 99 (of €2 p/m bij je abonnement) Prijs: € 149 (of tijdelijk gratis bij je abonnement)

Margot Meendering

Online content marketeer
Margot Meendering
Ik ben Margot, sinds juni 2019 werkzaam als online content marketeer bij de Bencom Group. Ik schrijf graag over nieuwe ontwikkelingen in de telecom branche. Mijn naam kom je tegen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Navigatie