Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Kabelaar Ziggo stopt met analoge tv

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

kabel-tv-ziggo.PNGZiggo biedt vanaf volgende maand geleidelijk aan geen analoge televisie meer aan. Binnen twee jaar komt er een einde aan het analoog naar tv-zenders kijken en wordt digitale tv de standaard. De overstap heeft geen impact op de abonnementskosten, deze blijven gelijk.

Gefaseerd per regio

Capelle aan den IJssel en omstreken zijn als eerste aan de beurt voor een definitief afscheid van het oude televisiesignaal. Daarna gaat Ziggo gefaseerd per regio analoge tv in het gehele verzorgingsgebied uitschakelen. Rob Clemets van VodafoneZiggo: "Na de omzetting van analoog naar digitaal krijgen klanten er ook extra zenders bij, waaronder alle regionale zenders en Ziggo Sport, sportzender voor Ziggo abonnees, met onder andere live Formule 1, Champions League vanaf september, de Engelse en Spaanse voetbalcompetities en nog veel meer sport." 

Digitale tv de standaard

Het grootste deel van de Ziggo-klanten kijkt al digitaal. Er zijn nog ongeveer 800.000 televisietoestellen aangesloten op het analoge net. Sommige huishoudens hebben wel digitale televisie in bijvoorbeeld de woonkamer, maar kijken in slaapkamers nog wel via het analoge net. Wie op dit moment analoog naar tv via het kabelnetwerk van Ziggo kijkt, moet in de komende twee jaar naar digitale tv overstappen. In elke regio zal Ziggo de klanten ruim van tevoren informeren wanneer de omschakeling in hun buurt plaatsvindt. 

Klanten die zelf televisies voor digitale tv-ontvangst niet in kunnen stellen, krijgen daarbij desgewenst hulp van een monteur. Mocht de televisie niet voor digitale ontvangst geschikt zijn, dan biedt Ziggo gratis een digitale tv-decoder aan waarmee alleen naar het ongecodeerde digitale zenderaanbod gekeken kan worden. Wie meer van dit soort digitale tv-decoders nodig heeft,  kan deze voor een gereduceerd tarief aanschaffen.

Veel veranderd op tv-gebied

Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo: "Er is door de jaren veel veranderd op tv-gebied. Het beeld ging van zwart-wit naar kleur, de antenne verdween van de daken. Nu kijken we behalve op het televisiescherm ook tv op mobiel en tablet. We gaan door met vernieuwen om klaar te zijn voor de toekomst. Het aantal mensen dat nog analoog tv-signaal kijkt, is de laatste jaren flink afgenomen. Het analoge tv-signaal gaat daarom stoppen, dan leveren we al onze klanten tv in digitale beeldkwaliteit."

Digitale voorsprong

De uitschakeling van analoge tv opent de weg voor nieuwe technologieën. Hoencamp: "VodafoneZiggo wil de beste kwaliteit en service aan de klant bieden. We zien ons niet alleen als aanjager van de Nederlandse digitalisering, maar ook als bouwer van de infrastructuur die Nederland moet helpen om de digitale voorsprong van het land in de toekomst te waarborgen. Vanaf 2020 willen we nog verder ontwikkeld ‘next Generation netwerk’ aan kunnen bieden, waarbij mobiele en vaste verbindingen nog dichter op elkaar aansluiten. De klant zal straks nauwelijks meer merken dat zijn apparaten schakelen tussen vast internet, wifi en mobiel internet. Altijd en overal online zijn, wordt via ons netwerk nog stabieler, slimmer en sneller met internetsnelheden tot 1Gbps.  Dat is ook nodig. De databehoeften van Nederland groeit namelijk exponentieel."

Hoe check je of je al digitaal tv kijkt? 

schakel-mee-naar-digitale-tv.PNGZiggo-klanten kunnen nu al controleren of ze digitaal kijken. Dat kan door de tv op kanaal 14 te zetten. Zie je daar de zender Ziggo Sport, dan kijk je al digitaal. Is er op dat kanaal een andere zender te zien, dan kijk je nog analoog. In dat geval kan de klant via www.ziggo.nl/schakelmee meer informatie vinden over hoe om te schakelen naar digitaal. Op gebied van radio verandert er voorlopig niets. 

Telenet in Belgie, dat hetzelfde Amerikaanse moederbedrijf als Ziggo heeft, zegt nog geen plannen te hebben voor een afschakeling van de analoge televisie.

Geactualiseerd: donderdag 8 maart 2018

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie