Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN biedt Gigabit glasvezelinternet voor 65 euro

door Margot Meendering Leestijd: 2 minuten

Vanaf 2 maart start KPN met de uitrol van Gigabit internet in delen van Nederland. Het nieuwe internetpakket is beschikbaar voor 65 euro per maand. De downloadsnelheid is 1 Gbps en de uploadsnelheid is voorlopig 500 Mbps. Aan het einde van het jaar verhoogt KPN deze ook naar 1 Gbps. De hoogste snelheid die KPN tot nu aanbood is 500 Mbps voor 42,50 euro per maand.

kpn-glasvezel1.PNG

Beschikbaar op 1,2 miljoen adressen

De 1 Gbps glasvezel internetsnelheid van KPN is beschikbaar op meer dan 1,2 miljoen adressen in gemeentes als Baarn, Barneveld, Bilthoven, Culemborg, Doetinchem, Emmeloord, Emmen, Houten, Huizen en Noordwijk. Ook in delen van Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Utrecht en Den Haag kunnen bewoners met een glasvezelverbinding bij KPN 1 Gbps glasvezelinternet bestellen. In de loop van 2021 verwacht KPN dat alle glasvezelaansluitingen gebruik kunnen maken van deze optie.

In eerste instantie zijn de download- en uploadsnelheid niet symmetrisch. Dat komt omdat er technische aanpassingen in het netwerk moeten worden gedaan. Dat proces neemt langere tijd in beslag waardoor aan het eind van het jaar de uploadsnelheid ook 1 Gbps bedraagt. 

KPN Hussel

Het internetpakket is alleen beschikbaar voor klanten met een KPN Hussel-abonnement. Dat geldt voor zowel consumenten als kleinzakelijke klanten. Telfort-klanten kunnen de nieuwe snelheid niet krijgen. 

Uitrol glasvezel

Zoals eerder aangekondigd rolt KPN haar glasvezelnetwerk de komende jaren op grote schaal uit. Tot eind 2021 voor ongeveer één miljoen huishoudens, bovenop de ruim twee miljoen die het al heeft aangesloten. In de toekomst zullen snelheden over glasvezel verder toenemen.

Nog geen glasvezel?

Met onze postcodecheck kun je glasvezel internet vergelijken. Is glasvezel internet van KPN beschikbaar op jouw adres? Met KPN Hussel Thuis kun je zelf je snelheid kiezen. Vanaf 2 maart 2020 kan de snelheid dus oplopen tot 1Gbps.

Geactualiseerd: woensdag 22 april 2020

Margot Meendering
Margot Meendering Online content marketeer

Margot was tot juni 2022 werkzaam als Online productspecialist Telecom bij Internetten.nl. Door het verwerken van de producten en diensten in onze vergelijkingen is Margot snel telecom expert geworden. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan in het ondersteunen van onze klanten via de klantenservice. Ze weet hierdoor veel van vaste en mobiele telecom zaken. Vandaar dat je haar naam nog kunt tegenkomen bij telecom gerelateerde artikelen en nieuwsberichten.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.