Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN Fon - alleen nog NL wifi hotspots

door Els Werkman 1 reactie Leestijd: 2 minuten

Logo KPNOp 1 augustus 2020 stopt de internationale samenwerking tussen KPN en Fon. Wat betekent dit?

KPN Wifi Fon HotSpots

Als je thuis internet van KPN hebt dan maakt KPN, via jouw modem, wifi beschikbaar voor anderen. Dit is gelukkig goed beveiligd en alleen KPN-klanten kunnen er gebruik van maken. Hierdoor kan KPN in Nederland een landelijk dekkend wifi netwerk aanbieden. In Nederland zijn er 1 miljoen wifi hotspots beschikbaar. Je kunt zo op veilige wijze buitenshuis internetten op je mobiele telefoon of tablet. Een deel hiervan worden aangeboden door het Spaanse bedrijf Fon, waarmee KPN sinds 2013 een samenwerking heeft. Fon biedt wereldwijd toegang tot zo'n 20 miljoen hotspots, vooral in de EU.

KPN Wifi FON Hotspots buitenshuis

KPN stopt met Fon in het buitenland

Omdat je tegenwoordig binnen de EU jouw Nederlandse mobiele databundel kunt gebruiken, is het gebruik van Fon sterk afgenomen. Daarom biedt KPN vanaf 1 juli 2020 deze dienst niet meer aan. Deze datum werd op 9-4-2020 aangepast naar 1 augustus 2020. Je kunt nog wel gebruik blijven maken van de overige HotSpots. Voor nieuwe klanten geldt dit meteen al, per 1 april. 

Veilig internet niet vanzelfsprekend

KPN bood de KPN Wifi Fon HotSpots aan voor de veiligheid van haar (internet) klanten. Het was lang niet altijd vanzelfsprekend dat je buitenshuis veilig kon internetten. De veiligste manieren waren thuis internetten met behulp van firewalls en spamfilters of gebruik maken van mobiel internet. Mobiel internet was een tijdje geleden verschrikkelijk duur. En niet iedereen had een mobiele telefoon met internettoegang. Dus elk alternatief was welkom. De KPN Wifi Fon HotSpots dienst was daarom een zeer slimme en verantwoorde keuze. En nog gratis bovendien.

Logo KPN Hotspots

Het gebruiken van gratis wifi van een café of winkel lijkt onschuldig, toch is het nog altijd de moeite van het controleren waard. Lees meer hierover in ons artikel over wifi.

Hotspots in Nederland

Zowel KPN als Ziggo bieden wifi hotspots aan. Voor beide partijen geldt dat ze gebruik maken van de modems van hun internetklanten. Omdat die modems goed te beveiligen zijn, kunnen ze ingezet worden voor het aanbieden van een landelijk wifi netwerk. Als je klant bent bij Ziggo of KPN kun je er trouwens voor kiezen het gebruik van jouw modem niet toe te staan. In dat geval kun je niet profiteren van de gratis toegang tot veilige wifi in heel Nederland.

Geactualiseerd: donderdag 9 april 2020

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Als sitemanager telecom ben ik verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Ik ben telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat ik bij de Bencom Group in dienst kwam heb ik van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor ben ik  inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Reacties (1)

Geplaatst door: Gerrit ()

Een aantal jaren geleden heeft KPN een update uitgevoerd voor FON en daarna heeft het nooit meer goed gewerkt. Zelfs de app werd uit de Playstore verwijderd! KPN beloofde een nieuwe update maar die is er nooit gekomen. Op het forum van KPN stikt het van de probleem meldingen en wordt er geadviseerd om er mee te stoppen of eens bij Ziggo te rade te gaan omdat het daar wel perfect werkt.
Dus nu kiezen ze voor de makkelijkste oplossing: Kappen met FON!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.