Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN Fon - alleen nog NL wifi hotspots

door Els Werkman 1 reactie

Logo KPNOp 1 augustus 2020 stopt de internationale samenwerking tussen KPN en Fon. Wat betekent dit?

KPN Wifi Fon HotSpots

Als je thuis internet van KPN hebt dan maakt KPN, via jouw modem, wifi beschikbaar voor anderen. Dit is gelukkig goed beveiligd en alleen KPN-klanten kunnen er gebruik van maken. Hierdoor kan KPN in Nederland een landelijk dekkend wifi netwerk aanbieden. In Nederland zijn er 1 miljoen wifi hotspots beschikbaar. Je kunt zo op veilige wijze buitenshuis internetten op je mobiele telefoon of tablet. Een deel hiervan worden aangeboden door het Spaanse bedrijf Fon, waarmee KPN sinds 2013 een samenwerking heeft. Fon biedt wereldwijd toegang tot zo'n 20 miljoen hotspots, vooral in de EU.

KPN Wifi FON Hotspots buitenshuis

KPN stopt met Fon in het buitenland

Omdat je tegenwoordig binnen de EU jouw Nederlandse mobiele databundel kunt gebruiken, is het gebruik van Fon sterk afgenomen. Daarom biedt KPN vanaf 1 juli 2020 deze dienst niet meer aan. Deze datum werd op 9-4-2020 aangepast naar 1 augustus 2020. Je kunt nog wel gebruik blijven maken van de overige HotSpots. Voor nieuwe klanten geldt dit meteen al, per 1 april. 

Veilig internet niet vanzelfsprekend

KPN bood de KPN Wifi Fon HotSpots aan voor de veiligheid van haar (internet) klanten. Het was lang niet altijd vanzelfsprekend dat je buitenshuis veilig kon internetten. De veiligste manieren waren thuis internetten met behulp van firewalls en spamfilters of gebruik maken van mobiel internet. Mobiel internet was een tijdje geleden verschrikkelijk duur. En niet iedereen had een mobiele telefoon met internettoegang. Dus elk alternatief was welkom. De KPN Wifi Fon HotSpots dienst was daarom een zeer slimme en verantwoorde keuze. En nog gratis bovendien.

Logo KPN Hotspots

Het gebruiken van gratis wifi van een café of winkel lijkt onschuldig, toch is het nog altijd de moeite van het controleren waard. Lees meer hierover in ons artikel over wifi.

Hotspots in Nederland

Zowel KPN als Ziggo bieden wifi hotspots aan. Voor beide partijen geldt dat ze gebruik maken van de modems van hun internetklanten. Omdat die modems goed te beveiligen zijn, kunnen ze ingezet worden voor het aanbieden van een landelijk wifi netwerk. Als je klant bent bij Ziggo of KPN kun je er trouwens voor kiezen het gebruik van jouw modem niet toe te staan. In dat geval kun je niet profiteren van de gratis toegang tot veilige wifi in heel Nederland.

Els Werkman

Sitemanager Telecom
Els Werkman
Ik ben Els. Sinds 2008 werk ik voor de Bencom Group. Mijn specialisme is telecommunicatie, vandaar dat je mijn naam ziet terugkomen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.

Reacties (1)

Geplaatst door: Gerrit ()

Een aantal jaren geleden heeft KPN een update uitgevoerd voor FON en daarna heeft het nooit meer goed gewerkt. Zelfs de app werd uit de Playstore verwijderd! KPN beloofde een nieuwe update maar die is er nooit gekomen. Op het forum van KPN stikt het van de probleem meldingen en wordt er geadviseerd om er mee te stoppen of eens bij Ziggo te rade te gaan omdat het daar wel perfect werkt.
Dus nu kiezen ze voor de makkelijkste oplossing: Kappen met FON!

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Navigatie