Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN glasvezelaansluitingen verdubbeld voor eind 2025

door Els Werkman

Het leek wat stil op glasvezelgebied bij KPN. Maar niets is minder waar. Achter de schermen werd een groot project voorbereid. Vandaag start Accelerate to Grow. Een versnelling van de aanleg van het KPN-glasvezelnetwerk. KPN zet hiermee de achtervolging in op VodafoneZiggo, die de afgelopen periode 1,3 miljoen huishoudens toegang gaf tot snel internet. KPN gaat verder. Ook T-Mobile is zich gaan richten op de aanleg van glasvezel met als doel om concurrentie te bieden aan KPN en VodafoneZiggo.Logo KPN

Accelerate to Grow

Joost Farwerck, CEO van KPN : “Onze strategie is niet zozeer een koersverandering, maar een koersversnelling. We versnellen, net als de digitalisering van onze samenleving. We versnellen de aanleg van glasvezel, we verbeteren de digitale klantervaring en we vernieuwen onze manier van werken. Daarmee helpen we Nederland in de digitalisering die nu gaande is en laten we KPN weer groeien.” Om deze woorden kracht bij te zetten maakt KPN bekend de komende drie jaar in totaal ongeveer 3,5 miljard euro te inversteren in de aanleg. Maar ook daarna gaat de telecompartij door, de ouderwetse koperdraadverbindingen zullen worden vervangen door glasvezel. Op die manier moet op termijn meer dan 80% van Nederland gebruik kunnen maken van supersnel internet via KPN. 

Van een derde naar de helft Nederlandse huishoudens

KPN biedt al bij een derde van de Nederlandse huishoudens glasvezel tot in de meterkast. Vanaf 2021 jaar komen daar jaarlijks circa 500.000 aansluitingen bij. Hierdoor heeft in 2025 meer dan de helft van Nederland toegang tot glasvezel van KPN. Glasvezel is de techniek met de hoogst mogelijke up- en downloadsnelheid. Bovendien is het stabieler en energiezuiniger dan bijvoorbeeld het DSL-netwerk. KPN is momenteel ook bezig met het vervangen van haar mobiele netwerk. Door beide projecten verwacht KPN tot ver in de 21e eeuw een toekomstvaste telecompartij te zijn.

Open netwerk

KPN moet haar netwerk openstellen voor andere concurrerende telecompartijen. Dat is ook het geval op het glasvezelnetwerk. Voordeel is dat consumenten en bedrijven meer keuzevrijheid hebben. In onze vergelijkingen kun je zien van welk netwerk (en welke techniek) er gebruik gemaakt wordt. Als er nieuwe glasvezelgebieden bij komen, zie je de pakketten naar voren komen als je je huisnummer en postcode invoert.

Els Werkman

Sitemanager Telecom
Els Werkman
Ik ben Els. Sinds 2008 werk ik voor de Bencom Group. Mijn specialisme is telecommunicatie, vandaar dat je mijn naam ziet terugkomen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken. Sinds 2018 ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorgverzekeringen zodat ik jou deskundig mag adviseren.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Navigatie