Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN glasvezelaansluitingen verdubbeld voor eind 2025

door Els Werkman Leestijd: 2 minuten

Het leek wat stil op glasvezelgebied bij KPN. Maar niets is minder waar. Achter de schermen werd een groot project voorbereid. Vandaag start Accelerate to Grow. Een versnelling van de aanleg van het KPN-glasvezelnetwerk. KPN zet hiermee de achtervolging in op VodafoneZiggo, die de afgelopen periode 1,3 miljoen huishoudens toegang gaf tot snel internet. KPN gaat verder. Ook T-Mobile is zich gaan richten op de aanleg van glasvezel met als doel om concurrentie te bieden aan KPN en VodafoneZiggo.Logo KPN

Accelerate to Grow

Joost Farwerck, CEO van KPN : “Onze strategie is niet zozeer een koersverandering, maar een koersversnelling. We versnellen, net als de digitalisering van onze samenleving. We versnellen de aanleg van glasvezel, we verbeteren de digitale klantervaring en we vernieuwen onze manier van werken. Daarmee helpen we Nederland in de digitalisering die nu gaande is en laten we KPN weer groeien.” Om deze woorden kracht bij te zetten maakt KPN bekend de komende drie jaar in totaal ongeveer 3,5 miljard euro te inversteren in de aanleg. Maar ook daarna gaat de telecompartij door, de ouderwetse koperdraadverbindingen zullen worden vervangen door glasvezel. Op die manier moet op termijn meer dan 80% van Nederland gebruik kunnen maken van supersnel internet via KPN. 

Van een derde naar de helft Nederlandse huishoudens

KPN biedt al bij een derde van de Nederlandse huishoudens glasvezel tot in de meterkast. Vanaf 2021 jaar komen daar jaarlijks circa 500.000 aansluitingen bij. Hierdoor heeft in 2025 meer dan de helft van Nederland toegang tot glasvezel van KPN. Glasvezel is de techniek met de hoogst mogelijke up- en downloadsnelheid. Bovendien is het stabieler en energiezuiniger dan bijvoorbeeld het DSL-netwerk. KPN is momenteel ook bezig met het vervangen van haar mobiele netwerk. Door beide projecten verwacht KPN tot ver in de 21e eeuw een toekomstvaste telecompartij te zijn.

Open netwerk

KPN moet haar netwerk openstellen voor andere concurrerende telecompartijen. Dat is ook het geval op het glasvezelnetwerk. Voordeel is dat consumenten en bedrijven meer keuzevrijheid hebben. In onze vergelijkingen kun je zien van welk netwerk (en welke techniek) er gebruik gemaakt wordt. Als er nieuwe glasvezelgebieden bij komen, zie je de pakketten naar voren komen als je je huisnummer en postcode invoert.

Geactualiseerd: woensdag 25 november 2020

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Els is als sitemanager telecom verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Els is telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat Els bij de Bencom Group in dienst kwam heeft ze van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor is Els inmiddels 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Els is Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg. Vandaar dat je haar ook op Poliswijzer tegenkomt.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie