Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN groeit in tv-land

door Anniek Kruijer Leestijd: 2 minuten

Het marktaandeel van KPN op de Nederlandse tv-markt is toegenomen ten opzichte van Ziggo. Dit blijkt uit onderzoek van Telecompaper. Het derde kwartaal van 2015 eindigde voor KPN met een marktaandeel van 28 procent van het totale aantal tv-aansluitingen. Een groei van bijna een half procent. De kabelaar daalt een half procent en komt daarmee op een aandeel van 52,8 procent.


Aantal KPN klanten groeit

KPN heeft slim ingespeeld op de moeilijkheden die eerder dit jaar ontstonden door de fusie van Ziggo en UPC. Daarmee wordt KPN nog steeds gezien als grootste uitdager op de televisiemarkt met ruim 1,7 miljoen abonnees op KPN’s IPTV-dienst. Er is eveneens een stijging op de digitale televisiemarkt voor KPN van een half procent, naar een totaal van 31 procent.

Ziggo sportkanaal

Volgens onderzoekers heeft Ziggo moeite om de gelijkmatige daling van het marktaandeel van kabel tv te stoppen. De kabelaar startte in november met haar nieuwe gratis sportkanaal Ziggo Sport en wil hiermee de klanttevredenheid verbeteren. Abonnees kunnen via de zender kijken naar Spaans betaald voetbal en vanaf augustus ook naar Engels voetbal, zo werd afgelopen week bekend gemaakt. Het bedrijf heeft de rechten van de Premier League voor de komende drie seizoenen verworven.
Ondanks de daling blijft Ziggo nog steeds marktleider met ruim vier miljoen tv-kijkers. Het aantal digitale tv-klanten van de kabelaar daalde voor het derde kwartaal op rij naar 3,336 miljoen, goed voor een marktaandeel van 48 procent op de digitale tv-markt.

Blijvende daling komende vijf jaar


De verwachting is dat ook de komende vijf jaar de totale tv-markt zal blijven dalen met een gemiddelde daling van een half procent per jaar voor alle televisie-aansluitingen. Bijna alle huishoudens in Nederland zijn voorzien van een tv-aansluiting. Steeds minder huishoudens nemen een extra aansluiting voor een tweede televisie, in plaats daarvan wordt er via laptops, tablets en andere apparaten gekeken naar tv en video.

Op zoek naar de goedkoopste KPN deals voor tv kijken? Vergelijk met je eigen postcode.

Geactualiseerd: woensdag 16 december 2015

Anniek Kruijer
Anniek Kruijer Content marketeer

Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.