Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Ziggo's gratis sportkanaal goed vindbaar

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Klanten van Ziggo weten een week na het begin van Ziggo Sport het nieuwe gratis sportkanaal goed te vinden. Dat blijkt uit de kijkcijfers van de Stichting Kijkonderzoek. Meer dan 400.000 voetballiefhebbers wisten zaterdagavond de gratis sportzender te vinden voor de voetbalwedstrijd Real Madrid – FC Barcelona.

Kijkcijfers

Stichting Kijkonderzoek (SKO) begon afgelopen donderdag met het publiceren van de kijkcijfers van Ziggo Sport. Volgens TotaalTV was de Spaanse voetbalwedstrijd echter het eerste echte ijkpunt van Ziggo Sport. 'Ondanks enkele technische tegenslagen, keken er uiteindelijk toch 403.000 voetballiefhebbers naar de wedstrijd.' Dit zou goed zijn voor een marktaandeel van 7,4 procent. Daarmee is Ziggo Sport één van de best bekeken sportzenders van Nederland.

Ziggo Sport Totaal: voorheen Sport1

De voetbalwedstrijd kon daarnaast bekeken worden bij concurrerende aanbieders via betaalzender 'Ziggo Sport Totaal', zoals betaalzender Sport1 sinds 13 november heet.

Nieuwe naam nauwelijks aangepast

Door de nieuwe naamgeving ontstaat de vreemde situatie dat de merknaam 'Ziggo' bij concurrenten als KPN, Tele2 en CanalDigital onderdeel van het aanbod wordt. Een rondgang onder aanbieders leert dat de naamswijziging nog nauwelijks is doorgevoerd. Voor zover wij kunnen nagaan, noemt alleen Caiway de betaalzender Ziggo Sport Totaal. Als je op Digitelevisie.nl bij 'TV zender' filtert op Sport1 zie je dat alleen Caiway de nieuwe naam noemt aangepast.

Vergelijk digitale tv diensten op Digitelevisie.nl. Kijk voor Alles-in-1 pakketten op Totaalwijzer.nl.

Geactualiseerd: maandag 23 november 2015

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie