Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Ziggo's gratis sportkanaal goed vindbaar

door Jeanet Woldring

Klanten van Ziggo weten een week na het begin van Ziggo Sport het nieuwe gratis sportkanaal goed te vinden. Dat blijkt uit de kijkcijfers van de Stichting Kijkonderzoek. Meer dan 400.000 voetballiefhebbers wisten zaterdagavond de gratis sportzender te vinden voor de voetbalwedstrijd Real Madrid – FC Barcelona.

Kijkcijfers

Stichting Kijkonderzoek (SKO) begon afgelopen donderdag met het publiceren van de kijkcijfers van Ziggo Sport. Volgens TotaalTV was de Spaanse voetbalwedstrijd echter het eerste echte ijkpunt van Ziggo Sport. 'Ondanks enkele technische tegenslagen, keken er uiteindelijk toch 403.000 voetballiefhebbers naar de wedstrijd.' Dit zou goed zijn voor een marktaandeel van 7,4 procent. Daarmee is Ziggo Sport één van de best bekeken sportzenders van Nederland.

Ziggo Sport Totaal: voorheen Sport1

De voetbalwedstrijd kon daarnaast bekeken worden bij concurrerende aanbieders via betaalzender 'Ziggo Sport Totaal', zoals betaalzender Sport1 sinds 13 november heet.

Nieuwe naam nauwelijks aangepast

Door de nieuwe naamgeving ontstaat de vreemde situatie dat de merknaam 'Ziggo' bij concurrenten als KPN, Tele2 en CanalDigital onderdeel van het aanbod wordt. Een rondgang onder aanbieders leert dat de naamswijziging nog nauwelijks is doorgevoerd. Voor zover wij kunnen nagaan, noemt alleen Caiway de betaalzender Ziggo Sport Totaal. Als je op Digitelevisie.nl bij 'TV zender' filtert op Sport1 zie je dat alleen Caiway de nieuwe naam noemt aangepast.

Vergelijk digitale tv diensten op Digitelevisie.nl. Kijk voor Alles-in-1 pakketten op Totaalwijzer.nl.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie