Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Netflix nu ook in Nederland gestart

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Online videodienst Netflix is met ingang van vandaag live gegaan in ons land. De entree op de Nederlandse markt was al enige tijd geleden aangekondigd. Het onbeperkt streamen van films en series kan voor een maandbedrag van 8 euro. Nederland is het zevende land in Europa waar Netflix naar uitbreidt.

Online vervanger voor dvd's

Abonnees kunnen de diensten via diverse manieren afnemen. De streams, grotendeels in HD-kwaliteit, zijn beschikbaar via televisie, mobiel, tablet, pc, PS3, Wii en Xbox. De streamingsdienst biedt in Nederland een speciaal aanbod met films van eigen bodem, zoals 'Komt Een Vrouw Bij de Dokter', Oorlogswinter en De Heineken Ontvoering. Ook internationale series als Lost, The Killing en Family Guy zijn te zien. 

Netflix heeft ook gloednieuwe series die alleen via de eigen dienst te zien zijn. Dan gaat het bijvoorbeeld om het politieke drama House of Cards, de mystery-serie Hemlock Grove, seizoen vier van de comedy Arrested Development en Orange is the New Black. Helemaal nieuw vanaf 12 september is Derek; de nieuwe comedy van Ricky Gervais.

Ter introductie biedt Netflix de eerste maand gratis aan. Op deze manier kunnen gebruikers de dienst uitproberen. Er kunnen maximaal zes apparaten gekoppeld worden aan een account. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Snelheden

Om dit alles te bekijken heb je een downloadsnelheid nodig van minimaal 0,5 Mbps. Een betere verbinding zorgt voor een hogere kwaliteit. Voor HD verlangt Netflix een verbinding met een snelheid van 5 Mbps. Super HD-kwaliteit is mogelijk bij 7 Mbps, terwijl 3D content bekeken kan worden bij 12 Mbps.

Kosten

De maandelijkse kosten verschillen nogal per land. In Nederland kost de dienst 8 euro per maand, in de Verenigde Staten 8 dollar.  In Ierland betaal je 7 euro en in Denemarken 10,60 euro per maand.

Geactualiseerd: woensdag 11 september 2013

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie