Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Nieuwe vergelijkingssite

Leestijd: 2 minuten

Sinds vandaag is er voor geïnteresseerde burgers, journalisten, politici en wetenschappers een nieuwe vergelijkingssite bijgekomen: de website www.geenwoorden.nl.

De website is een gezamenlijk initiatief van het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) en de KRO. Op www.geenwoorden.nl is te zien welke beloften politieke partijen uit de Tweede Kamer deden in hun partijprogramma’s van vier jaar geleden. Vervolgens vertellen de partijen zelf in 200 woorden wat ze van de vaak mooie beloften concreet hebben waargemaakt.
De site vergelijkt de woorden en daden van de partijen en laat zo ook zien waarin zij van elkaar verschillen. Op die manier kunnen kiezers verkiezingsbeloftes goed op waarde schatten en een indruk krijgen van de werkzaamheden van politieke partijen.

In de zes weken tot aan de verkiezingsdatum van 15 mei staat wekelijks een nieuw thema centraal: multiculturele samenleving (2 april), onderwijs (9 april), zorg (16 april), mobiliteit (23 april), ethische kwesties (30 april) en democratie (7 mei).
Een panel van deskundigen reageert op de woorden en daden van de partijen. Bezoekers aan de site kunnen ook zelf een oordeel vellen.

Geenwoorden.nl is voor het IPP een nieuw instrument om belangstellenden op basis van onafhankelijke informatie een eigen stemkeuze te laten maken. Eerder ontwikkelde het IPP stemwijzer.nl: een hulpmiddel om je politieke voorkeur te testen. De StemWijzer telde op 2 april ruim 300.000 bezoekers.
Geactualiseerd: woensdag 3 april 2002
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.