Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Online.nl maakt glasvezel goedkoper, DSL wordt duurder

door Marit Veldkamp Leestijd: 3 minuten

Veel providers maken rond deze tijd prijsverhogingen bekend, maar  er is ook goed nieuws. Online.nl heeft het aanbod voor glasvezel uitgebreid en de prijs juist verlaagd. Het DSL aanbod wordt wel duurder per 1 juli. We hebben de wijzigingen voor je op een rijtje gezet. 

Aanbod glasvezel uitgebreid

Per 14 mei is het mogelijk om bij een glasvezelaansluiting ook te kiezen voor alleen internet of een internet en bellen pakket. Tot voor kort was glasvezel alleen te verkrijgen in combinatie met televisie. Daarnaast is de snelheid 50 Mbps vervangen door 500 Mbps en vormt dit samen met 100 Mbps en 200 Mbps de keuzeopties. Voor glasvezel maakt Online.nl gebruik van het KPN-netwerk.

Prijswijzigingen glasvezel

Naast de introductie van de nieuwe pakketten en de nieuwe snelheid zijn de bestaande glasvezel pakketten goedkoper geworden. Ook krijg je nu niet drie maanden € 10 korting, maar drie maanden € 17,50 korting. 

Abonnement (glasvezel) Snelheid 100/100 Mbps Snelheid 200/200 Mbps Snelheid 500/500 Mbps
Oude prijs Prijs per 14 mei Oude prijs Prijs per 14 mei Oude prijs  Prijs per 14 mei
Internet  -  € 40  -  € 47,50  -  € 57,50
Internet + Bellen Basis  -  € 42  -  € 50  -  € 60
Internet + Interactieve TV  € 62,50  € 52,50 € 72,50  € 60  -  € 70
Internet + Interactieve TV + Bellen Basis  € 65  € 55 € 75  € 62,50  -  € 72,50

waar geen prijs vermeld staat, waren de abonnementen nog niet beschikbaar

Abonnement in combinatie met TV app

Je kunt besparen op de maandkosten als je in plaats van een ontvanger gebruik wilt maken van de interactieve TV app, waarmee je € 2,50 per maand goedkoper uit bent. Met de app kun je televisie kijken op je smart tv, telefoon, computer of tablet. Voor het aanbod van televisie heeft Online.nl de krachten gebundeld met Canal Digitaal. 

Wel prijsverhoging DSL

Naast de prijsverlagingen van de glasvezelpakketten, maakte de provider ook een prijsverhoging bekend. Combinaties met Maximaal Internet (100/30 Mbps) worden per 1 juli € 2 tot € 5 duurder. Voor het alles-in-1 abonnement betaal je straks ook € 2,50 voor een vast bellen aansluiting, dat is nu nog gratis. Opgemerkt kan worden dat je in vergelijking met T-Mobile en KPN voor dezelfde internetsnelheid (100 Mbps) goedkoper uit bent, ook na 1 juli. Zie KPN en XS4ALL verhogen prijzen. Ook Ziggo voert per 1 juli een prijsverhoging door voor internet en tv.

Abonnement (DSL) Huidige prijs Prijs per 1 juli
Internet € 34 € 36
Internet + Bellen Basis € 36,50 € 38,50
Internet + Interactieve TV € 45 € 47,50
Internet + Interactieve TV + Bellen Basis € 45 € 50

Benieuwd of jij glasvezel internet van Online.nl kunt krijgen? Gebruik daarvoor onze postcode check!

Geactualiseerd: vrijdag 8 december 2023

Marit Veldkamp
Marit Veldkamp Accountmanager

Marit is sinds 2016 werkzaam bij de Bencom Group. Als accountmanager is zij verantwoordelijk voor de externe contacten met onder andere telecomproviders, daardoor is ze goed op de hoogte wat er speelt in de telecommarkt. Daarnaast houdt Marit zich samen met haar collega's bezig met de content op de telecomwebsites zoals bellen.com en internetten.nl om jou van de meest actuele informatie te voorzien.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.