Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Opnieuw prijsverhoging KPN Digitenne

door Anniek Kruijer Leestijd: 2 minuten

Per 28 juni wordt Digitenne duurder. KPN verhoogt het maandbedrag van 12,50 euro naar 14 euro. Met deze prijsverhoging is het digitale tv-abonnement in zeven jaar tijd twee keer zo duur geworden. Reden voor de prijsverhoging is de terugloop van klanten. In het najaar komt KPN met een alternatief voor tv via de ether, genaamd Play. Met deze videodienst kijk je naar de meest bekeken tv-zenders, films en series via internet op je smartphone of tablet. 


Daling aantal Digitenne-klanten reden tot prijsverhoging

Digitenne bestaat uit 29 populaire tv-zenders en 23 radiozenders. KPN geeft aan dat steeds meer mensen overstappen naar een Alles-in-1 pakket waardoor het aantal gebruikers van Digitenne daalt. Naar eigen zeggen is de provider genoodzaakt de kosten te verhogen. Toen KPN in 2007 begon met Digitenne kostte het 6,50 euro per maand. KPN hanteerde deze lage prijs – die onder de marktprijs lag – om een groter marktaandeel te krijgen. Vijf jaar geleden had de provider nog 885 duizend klanten via Digitenne, dit is inmiddels teruggelopen tot 478 duizend. Eind 2017 loopt de vergunning van KPN af voor het de dvb-t-licentie waarmee de tv-zenders worden doorgegeven. De vraag is of KPN deze licentie zal gaan verlengen. De uitzendlicentie voor Digitenne kan wat de overheid betreft verlengd worden tot 2020. Voorwaarde is wel dat KPN dan overstapt van de huidige DVB-T-techniek naar DVB-T2. Deze techniek vereist minder bandbreedte waardoor minder uitzendfrequenties gebruikt hoeven worden.

KPN 'Play'

KPN kondigde eind april aan te werken aan een alternatief voor Digitenne genaamd Play. Dit is een video-on-demand-dienst waarmee gebruikers via een internetverbinding films, series en de meest bekeken tv-zenders live kunnen bekijken via smartphone of tablet. De internetverbinding hoeft niet perse via een verbinding van KPN te lopen. Een woordvoerder liet in april al weten dat er een maandelijks abonnement komt met onbeperkt toegang tot de dienst. De prijzen zijn nog niet bekend.

KPN geeft klanten de mogelijkheid om het abonnement tot en met 30 juni 2015 kosteloos te beëindigen. Overstappen? Vergelijk Digitale TV.

Geactualiseerd: woensdag 3 juni 2015

Anniek Kruijer
Anniek Kruijer Content marketeer

Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.