Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Prijssnelheidstest juli 2013

Leestijd: 4 minuten

Tele2, CanalDigitaal en Ziggo zijn deze maand de providers bij wie je de beste snelheid krijgt in relatie tot de prijs. Deze aanbieders halen begin juli wederom de hoogste prijs/snelheidsscore volgens Internetten.nl en Totaalwijzer.nl. Dat betekent dat je bij deze providers het meeste waar krijgt voor je geld.

In de categorie Internet blijft Tele2 bovenaan staan. Online zakt één positie en moet Ziggo voor laten gaan met het op twee binnengekomen pakket Internet Z3.

Ook in de categorie Internet & Bellen heeft een wijziging plaatsgevonden. KPN staat zijn positie af aan Online, die met het pakket Ultrasnel Internet en Hallo Basis nieuw binnenkomt op de derde positie.

De categorie Alles-in-1 is helemaal gewijzigd t.o.v. de vorige maand. Ziggo komt nieuw binnen op de eerste plek met het Alles-in-1 Extra pakket. UPC zakt met het Extra Power-pakket naar de tweede positie en komt tevens nieuw binnen op de derde positie met een tweede UPC-pakket.

 
Prijssnelheidstest juni 2013
De rangorde is gebaseerd op onderzoek van de eerste maandag van de maand. In dit geval is de peildatum 8 juli 2013. De kolom met de rode en groene pijlen geeft aan of de actuele score stijgt of daalt ten opzichte van de vorige maand.
Internet
Provider Pakketnaam Prijs 1e jr. Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 Internet (tot 50Mb) € 201,- 50 / 5
  2   Internet Z3 € 533,70 150 / 15
3 Ultrasnel Internet € 239,40 50 / 5
Internet & bellen
Provider Pakketnaam Prijs 1e jr. Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 Snel Internet & Bellen € 259,95 50 / 5
2 Internet (tot 50 Mb) en Bellen € 265,50 50 / 5
3 Ultrasnel Internet en Hallo Basis € 284,40 50 / 5
Internet, bellen en tv
Provider Pakketnaam Prijs 1e jr. Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 Alles-in-1 Extra € 563,70 150 / 15
2 Alles-in-1 Extra Power € 799,00 150 / 10
3 Alles-in-1 Power € 670,00 100 / 10
De prijssnelheidsscore is een combinatie van de maximaal haalbare snelheid, zoals aangegeven door de provider en de prijsinformatie afkomstig van Internetten.nl. Een groene balk is de hoogst haalbare score voor een abonnement, dat betekent de beste verhouding tussen prijs en snelheid.

Van alle internetaanbieders geven alleen KPN, Solcon en Telfort consumenten realistische informatie over internetsnelheid vóór het afsluiten van een abonnement voor vast internet. De overige acht providers, van zowel kabel als ADSL, adverteren met 'tot'-snelheden. Dat blijkt uit een recente inventarisatie van de Digitaalgids van de Consumentenbond. Over de te verwachten snelheid van mobiel internet volgt nog een onderzoek.

Meer duidelijkheid over internetsnelheden
Internetproviders hebben vorig jaar juli met elkaar afgesproken om per 1 januari 2013 meer duidelijkheid te geven over de aspecten die van invloed zijn op de daadwerkelijke internetsnelheden. Dit geldt zowel vóór de totstandkoming van de overeenkomst als gedurende de uitvoering ervan. Hiervoor is door een elftal providers de gedragscode transparantie internetsnelheden vastgesteld.

Lees meer over internetsnelheid en doe de snelheidstest van Internetten.nl
Geactualiseerd: vrijdag 24 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.